Esenler'de Birleşik Haziran Alanda, Diğerleri Nerede?

Esenler

Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim- Sen'in "laik ve bilimsel eğitim" için bugün tüm yurtta olduğu gibi Esenler’dede eylemde idi.

Esenler’de Birleşik Haziran Alanda, Diğerleri Nerede?

Birleşik Haziran Hareketi, bazı Alevi dernekleri ve Eğitim- Sen'in "laik ve bilimsel eğitim" için bugün tüm yurtta olduğu gibi Esenler’dede eylemde idi.

7-24 Esenler haber/haber merkezi 

Zorunlu din derslerine ve okulların imam hatipleştirilmesine “hayır” demek için Birleşik Haziran Hareketi’nin uzun süredir hazırlandığı “uyarı boykotu” bugün tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde gerçekleştirildi. Türkiye çapında yurttaşlar “Bilimsel ve laik eğitim için ayaktayız” sloganıyla çocuklarını okullara göndermeyerek, alanlarda tepkilerini dile getirtilir.
Esenler’de tek eylem koyan Birleşik Haziran Hareketi oldu. Ana muhalefet ve sivil toplum örgütlerinin seslerinin soluklarının çıkmadığı bu günde halkın tepkisi ise sert oldu.

 CHP ve CHP gençliği nerede?
Tepkisini koyan bir vatandaş,” CHP ve CHP gençliği nerede? Alevi dernekleri ve kendini demokrat sanan sivil toplum örgütleri nerede? Şimdi soruyorum CHP’li gençlere. Okul öncesinden üniversitelere kadar eğitim sisteminin dini kural ve referanslara göre biçimlendirilmesi, 4+4+4 eğitim sistemi, zorunlu din derslerinin yanında adeta zorunlu seçmeli olarak uygulanan seçmeli din dersleri, din dersi sorularının ortaokullardan liselere, liselerden de üniversiteye geçiş sınavlarındaki bu faşist uygulamalar ve eğitimin gericilileştirilmesi sizleri ilgilendirmiyor mu?

Yaşlı bir amcanın seçim bürosunda umut arıyorlar
Öğrencilerin imam hatip ortaokullarına ve liselerine yönlendirilmesi, okullarda mescitlerin açılması, Milli Eğitim Şûrası ile karma eğitim zorunluluğunu kaldırma girişimleri karşısında Türkiye çapında bugün okullarda, dersler boykot edilirken, sizler neredeydiniz? Yoksa yaşlı bir amcanın seçim bürosunda, yolda yürümekten aciz bir sermayedarın geleceğinizi şekillendireceğini umut ederek hummalı bir çalışmamı yürütüyordunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.   





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı