Esenler'de Bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Esenler

Esenlerde ardı arkası kesilmeyen dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Esenler’de Bir Dolandırıcılık Olayı Daha

Esenlerde ardı arkası kesilmeyen dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Emniyet ve diğer yetkili birimlerin uyarılarına rağmen vatandaşlar dolandırıcıların ağına düşmekten kurtulamıyorlar. Bütün bu dolandırıcılık, hırsızlık ve soygun olaylarına inanılmaz bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Esenlerde yeni bir dolandırıcılık olayı daha yaşandı.

Aldığımız bilgilere göre olay şöyle gelişti; Emniyete başvuran K.K; isimli vatandaş 12.Şubat günü ev telefonunda arayan tanımadığı bir kişi Zeytinburnu Savcılığından aradığını ve kendisinin ise savcı olduğunu tanıttı. Arayan bu şahsın tanımadığı bayan isimlerini sayarak bu isimleri tanıyıp tanımadığını sorduğunu, kendisinin de bu isimleri tanımadığını söylemesi üzerine, arayan şahsın bu söylediği isimlerin kendisinin kimlik bilgilerini kullanarak bir kuyumcudan hırsızlık yaptıklarını söyleyerek, bankada hesabının olup olmadığını sorarak bu hesabındaki parasının tehlikede olduğunu, paray Bankadan çekerek Tekstilkente verilen adrese getirmesini istedi. Ve bunun üzerine aranan kişiye inanarak parayı çekip verilen adrese getireceğini söyledi ve evden ayrılarak cep telefonunu arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan kişiyi aramaya başladı. Aradığı kişilerin kendisini yönlendirdiğini ve Bankaya giderek hesabında bulunan 60.000 TL. Parayı çekerek Tekstilkentte verilen boş arazide içerisindeki adreste plakasını alamadığı bir arabanın tekerleğinin alt kısmına poşet içerisinde bırakmasını istedikleri yere bıraktı.

Parayı bıraktıktansonra biraz uzaklaşınca siyah takım elbiseli 30-35 yaşlarında, 170 cm boylarında, 70-75 kilo civarında, bir kişinin parayı bıraktığı yerden alarak oradan uzaklaştığını, daha sonra evine döndüğünü ve olaydan sonra dolandırıldığını anlayarak Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu. Yaşanan dolandırıcılık olayının faillerini yakalamak için emniyet birimleri tahkikata başladı.
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı