Esenlerde Alternatif Zafer Bayramı

Esenlerde Alternatif Zafer Bayramı

30 Ağustos zafer bayramı ve 19 Mayıs geçlik ve spor bayramında olduğu gibi egemen güçlerin engellemelerine rağmen bütün yurdumuzda ve Esenlerimiz dede coşkuyla kutlandı.





Esenlerde Alternatif Zafer Bayramı
 
30 Ağustos zafer bayramı ve 19 Mayıs geçlik ve spor bayramında olduğu gibi egemen güçlerin engellemelerine rağmen bütün yurdumuzda ve Esenlerimiz dede coşkuyla kutlandı.
 
Esenlerde protokol kutlamayı sabah saat 09’00da Nine hatun parkındaki Atatürk büstüne çelenk koyarak başlattı. Atatürk büstüne sırasıyla kaymakam, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığı çelenklerini koydu. Protokolün çelenk koyma törenine hükümetin yasak koyduğu kurumların protesto ederek katılmadığı görüldü. Bu nedenle Esenlerdeki siyasi parti ve sivil toplum örgütleri tepkilerini ortaya koyarak 30 Ağustos zafer bayramını alternatif olarak kutladılar.

 
Alternatif kutlama törenine CHP, DP, İP, ADD ve bazı sivil toplum örgütleri katıldılar. Saat 10’00 da Nine hatun parkındaki Atatürk büstüne çelenlerini koyarak Atatürk silah arkadaşları ve şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yaptılar. İstiklal marşını okudular. Daha sonra kortej oluşturarak Dörtyol meydanında ortak basın açıklamasını yapmak için yürüyüşe geçtiler.

 
Cumhuriyet meydanında katılımcı kurumlar adına basın açıklamasını CHP ilçe başkanı Halil Özden okudu. Özden”bugün kutlamakta olduğumuz bayram ülkemizin kurtuluşu ile sonuçlanan büyük bir zafer bayramıdır. Bugün Cumhuriyetin kuruluşu ile elde edilen kazanımları ortadan kaldırmaya çalışılmaktadır. Budurumu protesto ediyor izin verilmeyen her ilçe de olduğu gibi Atatürk anıtlarına çelenk koyacağımızda AKP devletine bildiriyoruz.
 

Bizler partiler ve sivil toplum örgütleri olarak ana muhalefet CHP ilçe başkanı olarak buraya katılan, destek sunan DP ilçe başkanı Paşa Kaçan ‘a İP ilçe başkanı Oktay Şahin’e ADD Marmara bölge başkanı Dr. Ahmet Metin’e ve esenler ADD şube başkanı Müşerref Metin’e teşekkürlerimi sunuyorum, ifadelerinde bulundu.

 
Esenler halkının en büyük beklentisi ve talebi olan Atatürk heykelinin Cumhuriyet meydanında 29 Ekim Cumhuriyet bayramında n önce getirilmesini talep ediyoruz, vurgusunu yaptıktan sonra bu yolda üzerimize düşen tüm görevleri layıkıyla yerine getireceğimizi bir kere daha saygı değer halkımıza duyuruyoruz hepimizin 30 Ağustos zafer bayramı kutlu olsun “dedi.

 






  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı