Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlaması

Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenler ilçemizde alternatif etkinliklerle kutlandı.

Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlaması
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenler ilçemizde alternatif etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki yeni düzenleme nedeniyle, tepkilerini ortaya koyan  Esenlerdeki birçok siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koyamadılar. Kutlamalar tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan, CHP, İP. ADD, DP ilce başkanları ve üyelerinin yanı sıra, Hacı-Bektaşi veli kültür derneği, Pir sultan derneği üyeleri ve bazı sivil toplum örgütleri, Atatürk Anıtı’na çelenk koyduktan sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okudular.
 
CHP’nin anıta çelenk koymasının ardından sırasıyla İp’si ADD ve diğer sivil toplum örgütleri çelenklerini Atatürk Anıtı’na koydular. Cumhuriyet meydanına toplanan halk AKP’nin bu uygulamalarına tepki gösterdi.

 

 
Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP, Koruyacak olanda CHP 
Törende konuşan CHP’ Esenler ilce başkanı Halil Özden, “Böyle bir mevzuat olabilir mi? Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP Cumhuriyetin değerlerini kollamak ve korumakla yükümlüdür.Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı günümüzü, diğer taraftan `yarının büyükleri, geleceğin garantisi` olan çocuklarımızın şenliğini tüm kalbimizle kutluyoruz.’’dedi.
 
Töreni izlemek üzere anıt önüne gelen bazı yurttaşlar ise “AK Parti hükümetine tepkilerini koyarak “Cumhuriyeti biz kurduk kimse yıkmaya kalkışmasın, böyle düşüncede olanlar şunu iyi bilsinler ki hüsrana uğrayacaklar” ifadelerinde bulundular.

 

 
Cumhuriyetin kıskanç ve kindar takipçileri
ADD Marmara Bölge Başkanı Ahmet Metin “Kökleri Kuva-yı Milliye’ye ve Ulusal Kurtuluş Savaşımıza dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 93. yılını kutluyoruz. Ulusal Egemenliğimiz, 93 yıldır bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün simgesi olmuştur. Bugün ulusun egemeni olanların, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için daha çok düşünmesi gereken bir gündür. Bu kutlu günde sorunlarımızdan değil, sorumluluklarımızdan söz etmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Dünya da çocuklarına bayram hediye eden tek millet Türk milleti tek lider de Atatürk olmuştur. Cumhuriyetin ilk yıllarında bayram adı ve içeriğine uygun coşkulu bir şekilde inançlı kadrolar eliyle yürütülmüşken bugün bilinçli bir şekilde yozlaştırılmış, basitleştirilmiş, kimilerince alternatifleri üretilmiş, bazılarınca da kaldırılması bile teklif edilmiştir. 1989 yılından beri kutlu doğum haftası ile gölgelenmiş, Cumhuriyetin kıskanç ve kindar takipçileri tarafından hem içi boşaltılmış hem de yozlaştırılarak anlamsızlaştırılmaya çalışılmıştır” diyerek sözlerini tamamladı.
 

 

 

 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı