Esenler'de Alevi Canlar Cemevi Sözünü Aldı

Esenler

Esenler’de uzun yıllardan beri Alevi canlar cemevi talep ettiklerini ama hiçbir yetkilinin bu taleplerini dikkate almadığını defalarca açıkladılar. Alevi Canların Dernek başkanları ve inanç önderleri nihayet en ye

Esenler’de Alevi Canlar Cemevi Sözünü Aldı

Esenler’de uzun yıllardan beri Alevi canlar cemevi talep ettiklerini ama hiçbir yetkilinin bu taleplerini dikkate almadığını defalarca açıkladılar. Alevi Canların Dernek başkanları ve inanç önderleri nihayet en yetkili ağızdan söz aldıklarını kamuoyuna bildirdiler.  

Anadolu Canlar Cemevi Başkanı Cemal Özdemir,  Esenler yerel basına “Kamuoyuna Saygıyla” başlıklı yazılı basın açıklamasında, Esenler Belediye Başkanı Göksu ile yaptıkları görüşmede Alevilerin haklı talebi olan cemevinin yapılıp kendilerine verileceğinin sözünü aldıklarını bildirdi.

Özdemir,”Esenler Belediyesiyle iki Yıldan Bu yana Sürdürdüğümüz “Esenlerde Cemevi İstiyoruz” Talebimiz çerçevesinde Bugün (16 Ocak 2019) Anadolu Canlar Cemevi ve Esenler Hacibektaş Cemevi Olarak Esenler Belediye Başkanıyla bir Görüşme yaptık Sn. Esenler Belediye Başkanı Bizlere Bir Cemevinin Komple Bitireceğini ve bizlere tahsis edeceğinin Sözünü Verdi.
Başkan Göksu, bizlere yer konusunda bir kaç fikirleri olduğunu ve sonra ihale sürecine gireceklerini anlattılar biz protokol yapılmasını ve sürenin ne kadar olacağını sorduk proje tamamlandıktan sonra tekrar görüşelim bu şekil ilerleyelim dediler. Toplantı Sonrası Esenler Hacibektaş cemevi Esenler Pirsultan Cemevi Ve Esenler Anadolu Canlar Cemevi Bir Araya Gelip görüşmemizi değerlendirdik önümüzdeki süreçle ilgili Mutabakata Varıp Esenlerdeki Canlarımızın Cemevine Bir An Önce Kavuşması İçin Daha Çok Çaba Sarf Etme ve verilen sözlerin takipçisi olmamız gerektiği noktasında mutabık olduk Kamuoyuna Saygıyla Arz Ederiz”











İNŞ. MÜH. MUSTAFA USTA, “PLANLARDA CEMEVİ YERİ AYRILMALI”
CHP Esenler İlçe başkanının ne yazık ki cemevi konusuna duyarsız kalması ve meclis üyelerinin cemevi konusunda yaptığı mücadeleden bihaber olduğu bir kere daha belli oldu.   

CHP Belediye meclis üyesi İNŞ. MÜH. Mustafa Usta, 04.06.2018 tarihinde Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat etmişti. Dilekçe 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı,1/5000 Ölçekli N.İ.P.ve 1/1000 Ölçekli U.İ.P. Değişikliğine İtiraz içerikliydi.
İşte CHP Belediye meclis gurup başkanı İNŞ. MÜH. Mustafa Usta’nın itiraz dilekçesi ve o dilekçede cemevi talebi  
 
ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK BAKANLI İSTANBUL İL MÜDÜRLÜĞÜNE
Konu: 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı,1/5000 Ölçekli N.İ.P.ve 1/1000 Ölçekli U.İ.P. Değişikliğine İtiraz.
Ayrıca ek paftalarda gördüğümüz üzere lejantlar başlığında ilçede tek bir dinin ve mezhebinin yaşadığı varsayılarak sadece "Cami Alanı"adlı lejant konmuştur. Oysa ki"ÇŞB.'nın "Plan Gösterimleri"başlıklı genelgesinde 1/5000'lik N.İ.P.'larında  İA simgesi ile "İbadet Alanları" genel olarak,1/1000'lik U.İ.P.'larında ise Cami alanı içi dolu kubbe üstü yatay ters hilal şeklinde,mescit alanı da içi boş kubbe üstü yatay ters hilal şeklinde belirlenmesine rağmen ilçemizde yaşayan "Alevi" mezhebindeki vatandaşlarımız yok sayılarak tüm ibadet alanları (ki yaklaşık beş adet planlanmış) cami olarak lejantlandırılmıştır.
“YENİ PLAN YAPILIRKEN BU UYARIMDA DİKKATE ALINMALIDIR”
Bu planlar yapılırken Esenler'in  tümünü ilgilendiren "VİZYON PLAN"'dan hiç bahsedilmemiştir.Oysa "VİZYON PLAN"Esenler Belediye Meclisinden daha yeni geçmiştir.(10.05.2018 tarihli meclis toplantısında geçmiştir.)Bu bile planların geçmemesi için başlı başına bir sebeptir.
Sonuç olarak Esenler'deki "VİZYON PLAN"'a esas yeni bütünleşik,Esenler'in tamamını içeren bir 1/100 000 Ölçekli Ç.D.P.,1/5000 Ölçekli N.İ.P. ve 1/1000 Ölçekli U.İ.P.'nın 18.5 milyon m2'nin tamamını içeren bir şekilde yapılarak tüm planlama ilkelerini içerecek şekilde Esenler'in mevcuttaki yaklaşık 500 000 olan nüfusunun tüm donatı alanlarının(içinde Alevi vatandaşlarımızın ibadetine ayrılacak ilçedeki nüfus yoğunluğuna uygun sayıda"Cem Evi'nin de olacağı) eksiksiz fazlasıyla karşılanacağı,500 000 nüfusa ek hiç bir nüfus artışının olmayacağı,ayrıca nüfus artışını tahrik eden hiç bir ibarenin yerleştirilmeyeceği yeni bir plana ve plan notlarına kavuşmak amacıyla bu plan tadillerine (1/100 000,1/5000,1/1000) itirazımın değerlendirilerek sonuçtan yazılı olarak bilgi edinmem hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.   
Esenler Bel. Meclis üyesi (İnş. Müh.) Mustafa USTA      
04.06.2018   
   SORUN: İLÇE BAŞKANININ BU KONUDAN HABERİ VAR MI?
                                                        

  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli