Esenler'de Ahilik Haftası Kutlandı

Esenler

Ahilik Haftası dolayısıyla Esenler Belediyesi, Esenler Esnaf Odasıyla birlikte düzenledikleri bir etkinlik ile kutlandı.


Esenler’de Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası dolayısıyla Esenler Belediyesi, Esenler Esnaf Odasıyla birlikte düzenledikleri bir etkinlik ile kutlandı. Ahilik Çarşısı’nın kurulduğu kutlamalarda Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya şed bağlandı, yılın ahisi ve en iyi esnaflarına ödül verildi.

Esenlerde Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ahilik Çarşısı’nın kurulduğu kutlamalarda Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya şed bağlandı, yılın ustası seçildi. Yılın ahisi ve en iyi esnaflarına da ödül verildi.


Esenler Belediyesi, ‘Ahilik Haftası’ kutlamaları kapsamında yılın ahisini seçti. Kutlamalar, Davutpaşa Caddesi’nden Dörtyol Meydan’a kadar mehter takımı eşliğinde başladı. Daha sonra okunan Ahi duası sonrasında Dörtyol Meydanı’nda kurulan çarşıda vatandaşlara ahilik pilavı ikram edildi. Etkinlikte ayrıca, terzi, ayakkabıcı, kalaycı, demirci, yorgancı ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustaları maharetlerini sergilediler. Başkan Göksu’ya da Dualarla Şed Bağlandı.


Kutlamalar kapsamında Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya, ‘Şedsiz kazanç haramdır’ felsefisiyle Ahilik Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Ali Mazak tarafından şed bağlandı. Dualarla kuşandırılan şede 3 düğüm atıldı. Çarşıdaki esnafları da dolaşan Göksu ayrıca oturduğu berber koltuğunda temsili tıraş oldu.


Kültürel değerlerde toplumsal hafızanın kaybedilmemesi gerektiğini söyleyen Göksu, “Ahilik biliyorsunuz ki bizim çok önemli bir kültürel değerimizdir. Bu kültürel değerin burada ihyası konusunda Esenler esnaf odasıyla birlikte belediyemiz böyle bir organizasyon gerçekleştirdi. Önemli olan bu kültürel değerlerin hatırlanması ve toplumsal değerlerde yerini kaybetmemesidir. Bu açıdan da biz bu değerin kaybedilmemesi için canlandırmaya gayret ediyoruz” dedi.


Bu sene ilk defa şed kuşanma töreni gerçekleştiğini hatırlatan Göksü, töreni geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.



Yılın Ahisi Ve En İyi Esnaflarına Ödül
Örnek davranışları ve komşu esnaflarla yardımlaşması nedeniyle yılın Ahisi seçilen Kadri Tuna, Başkan Göksu tarafından şed kuşandırılıp onurluk takdim edildi. Yılın en iyi esnafı seçilen 8 kişi de düzenlenen törende plaketlerini aldılar.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı