Esenler'de AKP'lilere "Bylock' ve Rüşvetten Gözaltı

Esenler

AKP’nin kalesi olan Esenlerde işler iyi gitmiyor. Önce Esenler Tapu Müdürlüğünde rüşvet sonra "Bylock’ ve gözaltılar Esenlerin gündemine oturdu.

Esenlerde daha birkaç gün önce rüşvet karşılığı kanun dışı işlem yaptığı ve yaptırdığı ileri sürülen 8'i tapu müdürlüğü çalışanı 22 kişi gözaltına alınmıştı.
 
AKP’li Müteahhitler Serbest Tapu Çalışanları Tutuklandı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenler Tapu Müdürlüğünde rüşvetle işlem yaptırdığı bilgisi üzerine gözaltına alınan 8'i tapu müdürlüğü çalışanı tutuklandı. Rüşvet olayına ismi karışan AKP’li eski meclis üyeleri ve AKP’li müteahhitlerden bir kısmı savcılıkta verdikleri ifadeden sonra serbest bırakıldı, aradan 2 gün geçtikten sonra serbest bırakılan AK Partili müteahhitler tekrar gözaltına alınandılar. Yapılan soruşturmada ve savcılıkta verdikleri ifadeden sonra müteahhitlerin tamamı serbest bırakıldı ama tapu müdürlüğü çalışanları tutuklandı.
 
AKP’li Avukat "Bylock’  Kullandığı İddiasıyla Gözaltında
Müteahhitler ve tapu müdürlüğü çalışanlarından sonra, İstanbul'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Esenler AK parti ilçe başkanlığında görevli bir avukat ve AKP’li olan birileri "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındıkları gündeme düştü.
 
Edindiğimiz bilgilere göre AK parti gençlik kolları başkan yardımcısı seçim işleri başkanı olduğu söylenen Avukat F.T’ nin yanı sıra "Bylock" programı kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan partililerin olduğu bilgisine ulaştık.
 
Bu konuta yetkililerin bir açıklama yapması bekleniyor.