Esenler'de AKP'liler Konuştu Deprem Oldu

Esenler

Esenlerin AKP’li belediye başkanı Göksu, Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm temel atma töreninde öyle bir attı ki, işi yerel seçimlere getirdi. Kendilerinden olmayan kim varsa onları kentsel dönü

Esenler’de AKP’liler Konuştu Deprem Oldu

Esenlerin AKP’li belediye başkanı Göksu, Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm temel atma töreninde öyle bir attı ki, işi yerel seçimlere getirdi. Kendilerinden olmayan kim varsa onları kentsel dönüşüm düşmanı ilan ederek olur olmaz sözler saffetti.

İşte AKP’li belediye başkanı Göksu’nun yaptığı o konuşma, “30 Mart seçimlerinde ''Bir daireye 3 daire verenler, kapı kapı dolaşıp bir daireye 2 daire vereceğiz diyenler, kentsel dönüşüm mü? Rantsal dönüşüm mü? Diyenler şimdi neredeler. Havaalanı Mahallesi'nde niye daireye daire veriyorsunuz diye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itirazda bulunan CHP'liler şimdi neredesiniz? Sizin huzurunuza nasıl çıkacaklar. Onlar için değişim alavere dalavere, nasıl nöbete geliriz.  Amaçları Akp’li belediyeleri yıpratmak, sizlerin güvenle evlerinizde oturabilmeniz onların umurunda değil'' dedi ve konuşmasına devam etti.

Göksu ''Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Emlak GYO'ya devrederek belediye olarak biz ve vatandaşta bu konuda rahatladık. Burada 350–400 milyonluk bir maliyet var, bu büyük para. Bu paraları harcayan Emlak GYO insanımızı çok seviyor. Esenler'de 100 bin konutun yenilenmesi gerekiyor. Esenler’de ilk etapta yenilenecek konut sayısı, 10140 civarında, bu konutların 688 ini özeller yapıyor, dönüştüreceğimiz konutlar Esenlerin yaklaşık %10' una tekabül ediyor. Bu bile bizim için büyük bir başarıdır.
Dönüşümle ilgili kiraya çıkan konut sahipleri yönetmenlikde değişiklik yapılarak kiralarının verilmesine devam edilecek, kimse mağdur edilmeyecek.  kira yardımı devam edecek. Esenler’de 100 bin konut acilen dönüştürülmeli. Esenlerin sokak sokak, hane hane mastır planlarını yaparak ele alacağız” dedi.

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli