Esenler'de 30 Ağustos Coşku İle Kutlandı!

Esenler

Bize yurdumuzun bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını kazandıran 30 Ağustos Zaferi, yalnızca Türkiye’nin kaderini değiştirmekle kalmamış, ezilen milletler için de umut ışığı olmuştur.



Esenlerde 30 Ağustos Coşku İle Kutlandı!

Bize yurdumuzun bütünlüğünü ve milletimizin bağımsızlığını kazandıran 30 Ağustos Zaferi, yalnızca Türkiye’nin kaderini değiştirmekle kalmamış, ezilen milletler için de umut ışığı olmuştur.

30Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Esenlerde de coşku ve heyecan ile kutlandı. Esenlerdeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çift başlı olarak kutlandı. Her iki törende Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtı önünde gerçekleşti. Birinci tören sabah saat dokuzda Devleti temsilendi, tören oldukça sönük geçti. Alternatif kutlama töreni ise coşkulu ve kalabalıktı. Alternatif Zafer kutlamalarına; CHP, İP, DP, ADD, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği, Ortopedik Engelliler derneği, Görme Engelliler, Zihinsel Engelliler ve Trakya Balkan Türkleri Derneği çelenklerini Atatürk anıtına koydular.
 
 
Sunum konuşmasında, Timur Osman Gezer “Milletimize engin sağduyusu ile önderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk, bu büyük meşru müdafaa savaşını zaferle noktaladıktan sonra, cephede savaştıklarıyla dost olmuş, “yurtta barış, dünyada barış” ilkesi üzerine inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere tek bir düşman kalmaksızın emanet etmiştir.

Bize bu onur gününü armağan etmek için canları ve kanlarıyla mücadele eden dedelerimizin ve onlar kadar kahraman analarımızı, Mustafa Kemal ve yol arkadaşlarını şükranla anıyoruz” dedi.

Daha sonra ADD Marmara bölge başkanı Dr. Ahmet Metin ve siyasi Parti ilçe Başkanlarında Oktay Şahin ve CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden günün önem ve anlamını belirten konuşmalar yaptılar.


CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden törende ki konuşmasında “Ortadoğu bataklığına, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma oyunlarına bakarak, Yurtta Sulh Cihan’da sulh ilkesinin günümüzde taşıdığı anlam ve önemi bir kez daha değerlendirilmeli, dikkate alınmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”dedi.



 





  • Cuma 27.9 ° / 17.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli