Esenler Üniversiteler Hakkında Bilgi Edindi

Esenler  Üniversiteler Hakkında Bilgi Edindi

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Üniversiteler Fuarı, üniversite hayali kuran lise öğrencilerini 35 özel ve devlet üniversitesinin temsilcileriyle buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merk

Esenler  Üniversiteler Hakkında Bilgi Edindi
 
Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Üniversiteler Fuarı, üniversite hayali kuran lise öğrencilerini 35 özel ve devlet üniversitesinin temsilcileriyle buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen fuarda, öğrenciler, Türkiye genelindeki çok sayıda vakıf ve devlet üniversitesinin stantlarını gezen öğrenciler bilgilendirildi.
 

Üniversitelerin stantlarını bir bir gezerek temsilcilere akıllarına takılan soruları soran gençler, üniversiteleri yakından tanımalarının yanı sıra uzman eğitimci ve akademisyenlerden de rehberlik hizmeti aldılar. Fuarda eğitim kariyerlerini doğru yönlendirmek adına çok önemli ipuçları elde ettiklerini belirten gençler, çok sayıda üniversite temsilcisiyle görüşme fırsatı yakaladıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini söylediler.
 

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ'NE YOĞUN İLGİ
Fuarda öğrencilerin en fazla ilgi gösterdiği stantlardan biri ise Milli Savunma Üniversitesi oldu. Öğrenciler, gün boyunca, "Geleceğin Komutanı Sen Ol" sloganı ile gençlere davette bulunan Milli Savunma Üniversitesi'ne bağlı Harp Okulları, Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile bu okullara müracaat ve başvuru kriterleri hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldılar.
 
KIZ ÖĞRENCİLERE POZİTİF AYRIMCILIK
Fuar kapsamında İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Neşe Kavaç da, öğrencilerle bir araya geldi. "Üniversiteli Olmak" üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Profesör Kavanç, İstanbul Kent Üniversitesi'nin özellikle kız ve engelli öğrencilere pozitif ayrımcılık yaparak yüzde 80'e varan oranlarda burs imkanı sağladığını söyledi.
 
35 özel ve devlet üniversitesini aynı çatı altında buluşturan bir günlük Üniversiteler Fuarı'na, çoğunluğu lise son sınıf olmak üzere yaklaşık 5 bin 11 ve 12. sınıf öğrencisi katıldı. 

 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli