Esenler Cemevi Talebiyle Yankılandı

Esenler  Cemevi Talebiyle Yankılandı

Esenler Anadolu canlar cem evinin aşuresine binler katıldı, sokak cemevi istiyoruz sesleri ile yankılandı, genel ve yerel yöneticiler adeda yerden yere vuruldu.

Esenler Cemevi Talebiyle Yankılandı

Esenler Anadolu canlar cem evinin aşuresine binler katıldı, sokak cemevi istiyoruz sesleri ile yankılandı, genel ve yerel yöneticiler adeda yerden yere vuruldu.  
   

Anadolu canlar cem evinin aşuresine CHP Genel başkan yardımcısı Akif Hamzacebi, İstanbul milletvekili Dursun Çiçek, Belediye Başkan danışmanı Mehmet Kaya, CHP Esenler kadın ve gençlik komisyon başkan ve yöneticileri katıldı. Anadolu canlar cem evi başkanı Cemal Özdemir, genel ve yerel yöneticilere sitem dolu sözlerle göndermede bulunurken Belediye Başkan danışmanı Mehmet Kaya’ya teşekkür etti ve cemevi Alevilerin haklı talebidir diyerek sert sözlerle eleştirel bir konuşma yaptı.  
 

“Başkalarının inancına saygı duymayanların kendi inancına da saygısı olmaz”
Özdemir,”Aleviler olarak ne mi istiyoruz? en başta ibadet’lerimizi yapabileceğimiz bir cem evi istiyoruz. Bilindiği üzere Esenler İstanbul un en büyük ilçelerinden biri. 500 binin üzerinde bir nüfusa sahip olan Esenler’de yüz binin üzerinde alevi yurttaşımız yaşıyor, ama bu kadar alevinin yaşadığı ilçemizde bir cem evi olmaması yerel yöneticilerin en büyük eksikliğidir, ayıbıdır. Biz bu haklı talebimizi yerine getirmelerini istiyor ve CEMEVİ için haykırıyoruz. İbadetlerimizi yapabileceğimiz bir yerin arsasını verin yapması bizden.  Bakınız cenazelerimizi bile başka semtlerde kaldırmak zorunda kalıyoruz. Yüzbin alevinin yaşadığı Esenler’de bir cem evimizin olmaması inançlarımıza yönelik yok sayma politikalarının da bir göstergesidir. Başkalarının inancına saygı duymayanların kendi inancına da saygısı olmaz. Geçen seneki aşuremizde cemevi talebimizi nasıl dile getirdiysek bu senede ayni talebimizi tekrarlıyoruz.
 
 
Yaşadığımız bu temel sorun bir insanlık sorunudur, bu sorunu çözmekte yönetenlerin görevidir. Sürekli inanç tan ibadet özgürlüğünden dindar bir nesil yetiştirmekten bahsedenlerin sadece sunni inancı temel aldığı ve bizleri nasıl yok saydıkları ortada. Sevgili canlar açıkça adını koyalım ve söyleyelim ki bu iktidar alevi inancını yok sayıyor, sapkın sayıyor, bu iktidar Aleviliği bir inanç olarak görmüyor. Yalnızca sunni inancı bir inanç olarak görüyorlar. Her mahalleye imam hatipler açmaya çalışan bir iktidar kendi inanç anlayışında olanlar için tüm imkanlarını kullanırken başka inanç guruplarına sıra gelince yok sayıyorlar. Aleviler biraz saygı diyor ve her mahalleye bir cemevi değil her ilçeye bir cemevi istemeleri en doğal haklarıdır. İnanç temelli faaliyet gösterenler bizlere az bir saygı duysalar her ilçeye bir cem evi açarlardı. Bir halkın inançlarını yok sayamazlar yok sayanlar bizim için yok hükmün dedirler. Yarın kimse hele ki Esenlerde kapımıza oy için gelmesin yarın kapımıza oy için gelenlere Esenlerdeki tüm Alevilerin söyleyeceği şeyler olacaktır. Cem evleri ibadethane olarak kabul edilmeli alevi halkın kendi inançlarını yaşaması yönündeki tüm baskı ve yok sayma politikaları kaldırılmalıdır.
 

Alevi inancına her gün saldırmak insanlığın yüz karasıdır
Kimse bizlerin inançlarımızı nasıl yaşayacağımızı belirlemeye yada biçimlendirmeye hakkı yoktur. İftiralar atarak Alevilerin ve başka inanç mensubu olanların yüreğini yaraladığı yetmezmiş gibi alevi inancına her gün saldırarak küfür etmek insanlığın yüz karasıdır. Bakınız, bizleri birbirimize düşürmek bin yıllardır devam eden kardeşliğimizi parçalamak ve ülkemizi bölmek için oynanan bu oyunu biz bozacağız ve bu oyuna asla gelmeyeceğiz. sunni halkımızı kışkırtarak bizleri birbirimize düşürme gayretlerini boşa çıkaracak olan yine alevi yurttaşlardır. Bizler başka inançlara saygılıysak, aynı saygıyı ve sevgiyi diğer inançlardan beklemek hakkımızdır. Bizlerin cem evi talebi haklı talebimizdir ve bu talebimize inançlara saygı duyan her insanın destek olması insani bir sorumluluktur. Esenler’de yaşayan aleviler olarak bir cem evi yapılmasını en yüksek sesle haykırıyor ve talep ediyoruz. Bir yıldan fazladır burada bu küçücük yerde her Perşembe cemlerimizi yapıyoruz. Gelenler bilir… yerimiz küçük sığamıyoruz. Birçok CAN’ımız yer küçüklüğünden gelemiyor. Tüm zorluklara rağmen ibadetimizi yapmaya, geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz, aşure dağıtıyoruz. 12 imamlarda her gün orucumuzu açarak bir direniş bir var oluş sergiliyoruz. Her gecenin sabahında bir umutla uyanarak vicdanların insafa gelmesini bekliyoruz. Şunu iyi bilsinler ki biz asla inançlarımızdan kopmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Yapılan tüm baskılara, yok saymalara ve ötekileştirmelere rağmen bakın işte buradayız. Cenazelerimiz oluyor başka semtlere götürüyoruz oralarda cenaze törenlerimizi yapıyoruz.
 
“Cumhuriyetle hesaplaşma içine girdiler”

Okullarda cihatçı eğitim programları koyarak çocuklarımıza sapkınca şeyler öğretilmesine izin vermeyeceğiz. Tüm okulları imam hatipleştirerek düz liseleri kaldırdılar, cumhuriyetle hesaplaşma içine girdiler. Yeni müfredatla kendi koydukları TEOG sınavını kaldırdılar, bilimi yok sayarak cihat ilan ettiler. Kimse halktan güçlü değildir böyle zorlama yöntemlerle toplumu değiştiremezsiniz, değiştiremedikleri şeyleri kendilerine aitmiş gibi yapmaya çalışıyorlar. Aşure bizimdir, biz aşureye çorba deriz, bizim için çorbadır. Birileri aşurenin ne olduğunu bilmedikleri için tatlısını yapıyor. Halbuki aşure Kerbela’nın matemi ve Hz. Hüseyin’in onurlu duruşudur, bu duruş her zaman bizlerin yol göstericisi olacaktır. Bizler kimseye boyun eğmeden, yalvarmadan, el etek öpmeden, hakkı talebimiz olan Cem evi yapılmasını her platformda haykırarak seslendireceğiz.

 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli