Esenler zabıtası çevik kuvvet ekibi ile İBB zabıtasına saldırdı

Esenler zabıtası çevik kuvvet ekibi ile İBB zabıtasına saldırdı

Esenler belediyesinin Dörtyol meydanında izinsiz kurmak istediği standa İBB zabıtası İBB’den izin alınmadığını, bu şekilde müsaade emmeyeceklerini belirtince Esenler zabıtası ile İBB zabıta ekipleri arasında arbede yaşand

Esenler belediyesi Dörtyol Cumhuriyet meydanında dünya çay günü münasebetiyle İBB’den izin almadan kurmak istedikleri stant yüzünden olaylar yaşandı. Geçtiğimiz günlerde benzer olaylara şahit olduğumuz Esenler’de izin alınmadığı için Büyükşehir belediye zabıtaları ve ilçe belediye zabıtaları bir birine girmişti.

Haber: Serkan Basut

 Esenler belediyesi son dönemlerde izin alma gereği duymadan kurmak istediği stantları izin alınmadığı gerekçesiyle İBB zabıtaları tarafında müdahale edildi. Olayın büyümesi üzerine olay yerine çevik kuvvet polisleri intikal etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta ekipleri ise etkinlik için kurulan çay stantlarını kaldırmak istedi. İBB ve Esenler Belediyesi zabıta ekipleri arasında çıkan tartışma, arbedeye dönüştü. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, olayın büyümesini engellemesi gerekirken, İBB zabıtasına sözlü sataşan, hakaretlerde bulunan sivil vatandaşlara müdahale etme yerine İBB zabıtalarına güç kullandı.




Yaşana gelişmelerden sonra İyi parti Esenler İlçe başkanı ÖMER Kara duruma tepki göstererek açıklamada bulundu.  Kara “aldığım duyumlara göre AKP Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya basın mensuplarına talihsiz açıklamalarda bulundu. Çetinkaya meydanın tapusunun Esenlere ait olduğunu söylemiş, kendisi hem Esenler belediye meclis üyesi hem de İBB meclis üyesi olduğu halde meydan ve ana arterlerin büyük şehir’e ait olduğunu bilmemesi tamamen talihsizliktir. 13-14 yıl belediye başkanlığı yapan bir kardeşimizin bu kadar bilgisiz olabileceğine ihtimalini vermiyorum. Burada bir kasıt var bu kasıtta Esenler’de bir kıvılcım yaratmak Esenler’de bir arbede çıkarmak ve bundan da mağduriyet yaratılmak isteniyor. Siyaset dürüst insanlarla yapılmalı”dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli