Esenler meydanîndekilerin kafası karıştı

Esenler meydanîndekilerin kafası karıştı

Esenler Dörtyol meydan genişletme çalışmalarından sonra çevre düzenlemeye sıra deldi.

7-24esenlerhaber/habermerkezi


Esenler meydanîndekilerin kafası karıştı

 
Esenler Dörtyol meydan genişletme çalışmalarından sonra çevre düzenlemeye sıra deldi.
 
Esenler belediye başkan yardımcıları Ömer Çetinkaya, Bülent Babaoğlu ve Kiptaş yetkilileri Esenler dört yoldaki hak sahipleri ile Dijital kütüphanede bir araya gelerek yapılacak olan dönüşümü görüştüler.
 
Görüşmeler bir hayli hararetli geçti, izlenimlerimiz ise kafası karışık olan hak sahiplerinin kafası daha da karıştı ve belediye ilk raundu kaybetti.


 
Arsaya Arsa Bedeli Değil Enkaz Bedeli Vereceğiz
Görüşmelerde açılış konuşmasını Bülent Babaoğlu yaptı. Babaoğlu “her şeyi sizlerle istişare ederek çözmek istiyoruz, bir metot geliştirdik onun için sizleri buraya çağırdık sizin görüş ve önerilerinizi alacağız. Yaptığımız projelendirme çalışmalarını sizlere anlatacağız.
 
“Burada arsaya arsa bedeli değil enkaz bedeli vereceğiz, arsalarınız temizlendikten sonra imarı halledeceğiz, sonra çıkacak arsaların kat karşılığında oranını belirleyeceğiz. Burada tüm binalar yıkılmış olsaydı, imarlar belirlenseydi hakkınıza düşecek miktarı size söylerdim.
 
Şimdi size söyleyeceklerim bir arsa düşünün on metre ama kuruluşu yetmiş metre üzerinde dört daire var ve kaçak, şimdi bu binaları yıkacağız ve size enkaz bedelini ödeyeceğiz, sonrada hakkınıza düşen miktarı söyleyeceğiz. Yani eşitlik ilkesi uygulaması yapacağız. Tüm parselleri kendi ölçeğinde değerlendirerek kimseyi mağdur etmeden burayı dönüştüreceğiz”
 


Biz Sizin Dairelerinizi Zorla Alacak Değiliz.
Ömer Çetinkaya ise vatandaşların tepkisi üzerine “mesele sizin dairenizin değerli olup olmaması değil biz sizin dairelerinizi zorla alacak değiliz. Esenler belediyesinin tek çıkarı Esenleri güzelleştirmek olacaktır amaç para kazanmak olmayacaktır. Cami önüne bir meydan yapılacak meydanın altına otopark, bir iş merkezi, belirlediğimiz noktalarda yükselen bloklar şeklinde binalar yapılacak. Esenler yaşanılabilir bir yer haline getirilecektir”


 
Mağdur Ettiniz Dönüşümü De Beceremediniz”
Hak sahipleri tepkili söz alan bazı vatandaşlar ise “bizleri yok sayarak bir anda karar verdiniz ve buraya topladınız, bizi neden önceden aramadınız, bizim kaygılarımız var. Esenlerin en güzel yerindeyiz, sizler daha önce Turgut Reis ve Oruç Reis mahallelerinde dönüşüm yapmaya kalktınız ama aldığımız duyumlara göre oradakileri mağdur ettiğiniz gibi dönüşümü de beceremediniz”


 
Bu Güne Kadar Yaptığını İşlerde Başarılı Olmadığınızı Düşünmekteyiz
Bir hak sahibi ise bizim yerlerimiz Esenlerin en iyi yerlerindendir, yerlerimizi diğer mahalleler ile kıyaslayamazsınız ama Esenlerin imarlarını tamamlayamadığınız için buranın rayiç bedeli de yüksek olmadığını da görmekteyiz. Bizlerin haklarını koruyan bir proje çalışması yapmalısınız. Aynı zamanda bizlerin görüş ve önerilerini alarak bu projeye dahil etmelisiniz. Böyle yapmadığınız için bu güne kadar yaptığını işlerde başarılı olmadığınızı düşünmekteyim. Bizler borçlanmak istemiyoruz, yerinde dönüşüm ve dairemize daire istiyoruz, diyerek ifadelerde bulundu”


 


  • Cuma 20.2 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 11.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 11.4 ° Güneşli