Esenler meclisinde CHP'liler Hakaretleri' yalayıp yuttu

Esenler meclisinde CHP

Esenler Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı sert tartışmanın yaşandığı, tek taraflı hakaretlerin cevapsız kaldığı ve muhalefetin süt dökmüş kediye döndüğü yer oldu.

Esenler Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı İstiklal marşının okunmasından sonra gündem dışı sert konuşmalarla başladı. Toplantıda bırakın gündem maddelerini, gündem dışı konuşmaların maddelerini de AKP ve MHP’liler belirledi. Muhalefet “Süt dökmüş kedi” misali sessizliğe büründü, Amirallerin bildirisi konusunda bir kelime söylemediler.

YALAKALIĞIN BU KADARINA PES!  
Gündem dışı ilk söz alan muhalefet, Ramazan ayını, 23 Nisan ulusal egemenlik bayramını kutlayarak hayırlara vesile olmasını dilediler. Diğer yandan merhum Türkeş’i ve Nisan ayında ölenleri rahmetle andılar. CHP’nin yazılı metin okumakla ünlü meclis üyesi Şahin, kendini madara etmek için içeriğini zerre kadar bilmediği İstanbul sözleşmesini gündeme getirerek gerçek gündemden söz edecek yürekliliği gösteremedi.  Pusuda bekleyen bir diğer muhalefet meclis üyesi Cafer Turna ise en son konuştu ve kendisine yapılan hakarete bile cevap veremediği gibi, Amirallere yapılan hakaretlere sesiz kalarak bir çuval incirin içine etti ve Meclis başkanı, başkan yardımcıları, komisyon üyeleri oylamasında tıpış tıpış oy vererek yalakalığın bu kadarına pes! dedirttiler.

“NEDEN BİLDİRİ YAYINLAYAN AMİRALLERİ KINAMIYORSUNUZ”
Cumhur ittifakı meclis üyeleri alanı boş bulduklarından olacak ki ağızlarına ne geldiyse söylediler. AKP’li Ömer Cetinkaya – Enis Bozdoğan ve diğer meclis üyeleri muhalefet sıralarına dönerek, “Neden gündem hakkında konuşmuyorsunuz, neden bildiri yayınlayan Amiralleri kınamıyorsunuz? İstanbul sözleşmesinden önce CHP’de taciz, tecavüz olayları arttı ama şimdi çok daha arttı. Teröristleri Avrupa barındırıyor siz uluslararası anlaşmaları bir kere kınamadınız. Avrupa insan hakları sözleşmesini neden eleştirmiyorsunuz?
 
“CHP’DE TACİZ, TECAVÜZ OLAYLARI ARTTI”

9 seçim kaybetmiş bir adamın peşine takılmış diktatörlüğe özenen zavallısınız. CHP’li Turna söze giriyor ve “Bana ne Avrupa’dan, Almanya’dan, Hollanda’dan” diyor, devamında Turna, " CHP’de taciz ve tecavüz diyorsunuz, bunların yeri burası değildir. Olabilir, olamaz demiyorum olmuştur. Siz Dörtyol’da stant açıp üye yapıyorsunuz, kimin anlında ne yazıyor bilemezsiniz. Bunlar toplumsal sosyolojinin bozulmanın yansımalarıdır. Ben diyorum İstanbul sözleşmesi kötüydüyse neden imzaladınız. Taciz tecavüz diyorsunuz daha düne kadar ENSAR vakfında olanları ne çabuk unuttunuz” dedi.
Muhalefet meclis üyeleri, Genel başkanlarına, kendilerine ve Amirallere yapılan hakaretlere bir kelime söyleyemeyerek yüreksizliklerini ortaya koydu.

 
Yani muhalefetin bedel ödeyen aydınlar, öğrenciler veya ülkenin yangın yerine dönmesi umurlarında değil. Onların tek düşüncesi oy… 
 
 
“AMİRAL VE EMEKLİ BÜYÜK ELÇİLERİ DESTEKLEYEN MEZHEPSİZLERİ KINIYORUM”

MHP Meclis üyesi Oğuzhan Başdoğan, merhum Alparslan Türkeş’i rahmetle andı ve “Hafta sonu yayınlanan demokrasiye balans ayarı veremeye kalkan 103 Amiral ve Emekli büyük elçileri destekleyen mezhepsizleri kınıyorum ve lanetliyorum” dedi. Bu sözü yalayıp yutan ve cevap verecek yüreği olmayanlar herhalde çok konuşulacak.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli