Tarih: 03.03.2020 12:33

Esenler meclisi topyekun savaşçı

Facebook Twitter Linked-in

Ortak bildiride, “Alçak ve menfur saldırıyı Meclis olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz” Türkiye’nin Suriye’de bulunması ne bir macera, ne bir çıkar, ne de bir toprak arayışıdır. İfadesi kullanıldı.

Yine AKP’lilere göre önce dostum ESAD olan ama sonradan düşmanım ESED olmuştu. Bu söylem, bu isim değişikliği çok uzun tartışmalara neden olduğu biliniyordu. Düne kadar CHP’lilere göre ismi Esad olan diktatörün ismi Esenler belediye meclisinde yayımlanan ortak bildiride değişti ve AKP’lilerin dediği oldu. CHP’lilerinde kabullenmek zorunda kaldığı ESAD bundan sonra ESED olarak kabul gördü.

Bu bildirinin bir bölümünde “eli kanlı Esed rejimi İdlip’te kendi sivil halkına karşı da barbarca saldırılarda bulunmakta, katliamlar yapmaktadır” denildi. CHP’liler bildiride Esed yazılmasına Esed olsun diye bir itiraz yapmadığına göre bu söylen ve bu tartışmada böylece Esenler meclisinde noktalanmış oldu.

İşte savaş mı, barış mı ne olduğuna karar verilmeyen ortak bildiri...Bildirinin hiç bir yerinde BARIŞ sözü olmaması dikkatlerden kaçmadı...

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —