Esenler meclisi tam bir tiyatro- CHP'lilerle dalga geçildi

Esenler meclisi tam bir tiyatro- CHP

Esenleri Belediyesi’nin Nisan ayı son oturumunda Ek Bütçe hakkında Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi görüşmelerinde sinirler gerildi, karşılıklı söz düellosunda 390 milyonluk ek büt&cce

İYİ Parti meclis üyesi Mikail Karapınar: 590 Milyon ek bütçe talebinde bulunmuşsunuz, 2022 bütçesi yapılırken neden bu konu dikkate alınmadı. Teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinden 390 milyon sermaye gelirlerinden ise 300 milyon gelir nasıl elde edeceksiniz. Sizler taşınmazları satarak bütçe yapıyorsunuz. Ne zamana kadar taşınmazları satarak bütçe yapacaksınız? 13 yıldır belediyeyi yönetirken gelir elde edecek yatırımları neden yapmadınız?

“CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ADAM YERİNE KONULMADI”
CHP’li meclis üyesi ise sorular sordu, sorduğuna bin pişman edildi… CHP’li meclis üyesi adam yerine konulmadığı gibi her konuşmasından sonra mecliste gülüşmeler yaşandı… CHP’li meclis üyesinin soruları şöyle: 1- 390 milyonluk ek bütçeyi nereden karşılayacaksınız? 2- 540 milyonluk satış yapılacak gayrimenkuller hangileridir? 3- talep edilen bu rakamı ne amaçla istiyorsunuz? Esenlerin kaynaklarını bir bir satıyorsunuz ama Esenlere ne bir tesis yaptınız, nede sosyal belediyecilik yapıyorsunuz.

“BU KELİMELERİNİZ ÇOK ÇİRKİN VE YERSİZ”
AKP’li Ömer Çetinkaya: konuları anlamadan yorum yapmak arkadaşların önemli özelliği. Muhalefet üyeleri kendi kafalarına göre bir konu üzerine kendilerince bir yorum yapıyorlar. Bu arkadaşımız sorsan meclis üyesi, arkadaşlar burası Esenler meclisi ve sizlerde bu meclisin üyelerisiniz. İnsan bilmediği ve öğrenmediği bir konu hakkında saldırıya geçer mi? Bu kelimeleriniz çok çirkin ve yersiz, ne demek, “satacakmışız, sata sata bitirememişiz” bu söylemler ipe sapa gelmez laflardır.

“İBB’YE DAVA AÇTIK VE KAZANDIĞIMIZ PARAYI ESENLERE GETİRDİK”
Arkadaşlar Esenler’de belediyemize ait bir parselimiz var ve İBB ile bir protokol yapmıştık. Protokolde İBB’nin bize üretmesi gereken hizmetler vardı fakat CHP İBB’yi kazandığı günün ertesinde o protokolü iptal etti. Yanı Esenlere yapılacak olan hizmeti gönülleri razı olmadığı için engelledi.  Şimdi yaptığımız yazışmalarla sözlü müracaatlarla; yerimizi verin diyoruz vermiyorlar, yerin bedelini verin diyoruz vermiyorlar. Bizde bir sonuç alamayınca dava açtık ve davayı kazandık, gelecek olan o parayı Esenler belediyesinin bütçesine işlemek zorundayız. Bu işleri öğrenmeden, araştırmadan sallayan bu arkadaşlara başka söyleyecek sözümüz yok” dedi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı