Esenler korkmuyor! Umursamıyor

Esenler korkmuyor! Umursamıyor

Esenler’de kurulan semt pazarlarında vatandaşlar, "sosyal mesafe" kuralı tanımadan ve kurallara riayet etmeden (5 Eylül 2020) Cumartesi günü) Pazar yerine akın ettiler.

"SEVDİKLERİMİZİ KORUMAK İÇİN TEDBİRLERE UYMAK ZORUNDAYIZ”
5 Eylül 2020 Cumartesi gününün verilerine göre 56 kişi yaşamını yitirirken bin 673 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sevdiklerimizi korumak için tedbirlere uymak zorundayız. Bu zorunluluk her birimiz için kimsenin bizi zorlamadan uymamız gereken bir ödevdir. Ancak birlikte mücadele ederek virüsü yenebiliriz. Gücümüz birlikte tedbirlere uymakta" dedi ama kimse bu söylemlere itibar etmiyor.

POLİS VE ZABITA EKİPLERİ, SOSYAL MESAFE UYARISI YAPIYOR…
Esenler’de Pazar girişlerinde polis ve zabıta ekipleri, vatandaşları sosyal mesafeyi korumaları yönünde uyarıyor ancak tüm bu uyarılara rağmen 'evde kal' çağrılarına rağmen İstanbul Esenler’de genç yaşlı demeden vatandaşların semt pazarlarını “huşu” içinde gezdiğini ve park ve bahçeleri doldurduğunu gözlemledik.  Özellikle pazar alanında oluşan yoğun kalabalık "sosyal mesafe" kuralını tanımadı, kurallara riayet ise yoktu.

Güneşli havayı fırsat bilip Pazar alışverişine gitmeyen ama dışarı çıkan vatandaşların ise otoban kenarlarında veya buldukları bir yeşillikte sosyal mesafe ve maske kuralına uymamaları pes dedirtti. Sağlık çalışanlarının, bilim insanlarının tüm uyarılarına karşılık ve bunca mücadeleye, yaşanan ölümlere rağmen bazı vatandaşların duyarsızlığı ve  “virüsten ölmeyi bekliyorum” söylemleri pes dedirtti.

Esenler’de kurulan tüm semt pazarlarında vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymazken, yasaklanan seçmece ürün alma işlemine ise devam edildi.
Yetkililerin aldıkları tüm önlemlere rağmen vatandaşlar kuralları hiçe sayarken semt pazarındaki yoğunluk kameralarımıza böyle görüntülendi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı