Esenler ilçe başkanlığının dinci afişi ilgi çekti

Esenler ilçe başkanlığının dinci afişi ilgi çekti

CHP Esenler ilçe başkanlığı Miraç kandili kutlama pankartı laikleri şaşırttı, dinci geçinen partileri kıskandırdı. CHP Esenler ilçe başkanı oy uğruna kıblesini şaşırdı, zıvanadan çıktı.


CHP, “AKP VE MHP’NİN” DİNDARLIK KOZUNU ALMAK İSTİYOR”

CHP Esenler ilçe başkanlığı her dini kutlamalarda olduğu gibi yine laiklik karşıtı işlere bulaştı. Aynı ilçe başkanı Ütebay, daha önce “Kutlu doğum” pankartları asarak o geceyi MÜBAREK olsun sloganıyla anarak bir ilki Gerçekleştirmişti. Bugün ise “İSRA 17/ 1”  Suresinden alındı yaparak vatandaşların Miraç kandilini kutlayan pankartlarla Esenleri süsledi. CHP Esenler ilçe başkanlığının pankartları bir kesimi kıskandırırken, bir kesimi şaşırttı.

Siyasi Partiler Yasası’nda din üzerinden propaganda yapılmayacağının hüküm altına alındığı halde bu kuralları oy alacağım diye tanımayan ilçe başkanı dinci birisimidir, yoksa dindar biri olduğunu mu ispat etmeye kalkışmış?  Halbuki CHP’liler, aydınlar ve çağdaş düşünenler  “Oy devşirme uğruna din üzerinden yapılan siyasetten Türkiye’ye fayda gelmeyeceğini defalarca söylemelerine rağmen bu rezilliğe kimse bir anlam veremedi.
 
CHP genel başkanı  Kılıçdaroğlu, “Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım” demişti ama unuttuğu bir kural vardı, “dini siyasetin içine sokmayalım, siyaseti dinselleştirmeyelim, dini siyasallaştırmayalım”  çünkü din vicdanlarda yaşanır, dini siyasetin içine sokarsanız, laiklik yara alır. Gelinen bu durum ve yaşanılan süreç gösteriyor, CHP’lilerin laiklik, demokrasi ve çağdaşlık umurlarında değil. Oy gelsin ama ülke din devleti olmuş, gericiliğe yönelmiş, cemaatler ülkesi olmuş olması Ütebay gibi ilçe başkanları için önemli değil.

EDİTÖRÜN GÖRÜŞÜ…

Yani yepyeni bir dönemde yaşıyoruz; eskinin klişeleriyle, eskinin şablonlarıyla, alışkanlıklarıyla din-siyaset ilişkilerini okumanın artık imkânı yok.

Laiklik ilkesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en üst karar organı olan Kurultay tarafından onaylanmış Parti Programı’nın en temel ilkelerinden birisidir. Üstelik laiklik sadece CHP’nin temel ilkelerinden birisi değildir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Anayasa’nın da temel ilkelerinden birisidir.



  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı