Esenler her yağmurda rezil durumda – Suçlu İmamoğlu'mu?

Esenler her yağmurda rezil durumda – Suçlu İmamoğlu

Sağanak yağmur Esenler’in belli noktalarında her yıl olduğu gibi yine sel baskınlarının oluştuğu çağ dışı görüntülerin adresi oldu. Esenler Belediye Başkanı Göksu bu durumun yaşanmasına İBB başkanı ve

İstanbul’da öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağmur Esenler Yavuz Selim Mahallesinde sel oldu, vatandaşlar zor durumda kaldı, Esnaf isyan etti.   Su baskınına uğrayan ve maddi zarar gören iş yerlerindeki suyu iş yeri sahipleri kendi imkanlarıyla tahliye ederken, Esenler belediyesinin geç kalması doğal afetlere hazırlıksız olduğunun gösterdi...

Bölgede ilk haber gazetesi muhabirinin izlenimleri şöyle…
Evi su altında kalan Abdullah Berber, “Sürekli böyle olmuyor. Bu sefer yağmur çok bastırdı. Kredi ile almış olduğum 350 bin lira değerindeki bahçe katım su altında kaldı. İçindeki eşyalar da su altında. Emekli bir insanım nasıl ödeme yapacağım? Belediyeyi arıyorum ulaşamıyorum. İSKİ’yi arıyorum, alt yapıyı ara diyorlar. Ne gelen var ne giden. Bir burada ki emeklerimize yazık. İSKİ telefonumu açmıyor. Geçen yağmur yağdığında su bastı, İSKİ’ye gittim ‘gelip bakacağız’ dediler, gelmediler” dedi.
 
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Esenler Belediyesi yetkilileri, 29 adresten su baskını yaşandığına dair şikayet aldıklarını bildirdi.  Bu adreslerden 9 tanesinin Esenler Belediyesi, 2 tanesinin ise İSKİ ekipleri tarafından su çekimi yapıldığı kaydedildi. Diğer şikayetlerin yalıtım sorunları, bina yağmursuyu giderleri vb. nedenlerle oluşan nem, rutubet ve su sızıntısı şeklinde olduğu yerinde yapılan incelemelerde anlaşıldığı dile getirildi.
Konu ile ilgili belediye yetkililerinden yapılan açıklamada; “Yol alanından taşkın şeklinde su baskını yalnızca Yavuz Selim Mahallesi Mehmetçik Sokak’ta yaşandı.  Yapılan incelemelerde sorunların binaların atıksu parsel bağlantılarının geri tepmesi sonucu oluştuğu tespit edilmiştir.
Su baskını yaşanan ve su çekimi yapılan adresler  ise şöyledir: Yavuz Selim Mahallesi  Mehmetçik ve Meltem Sokak , Namık Kemal Mahallesi 8, 18 ve 24. Sokaklar ile Davutpaşa Mahallesi 61 Sokak.”.
 
DİĞER SU BASKINLARI
Belediye açıklamasında daha sonra şunlar kaydedildi: “İlçemiz Mimar Sinan, Fevzi Çakmak, Davutpaşa, Namık Kemal ve Yavuz Selim Mahallerini içine alan havza suları İstanbul Caddesi güzergâhı üzerinde bulunan yağmur suyu hatları ile Ayvalıdere kollektör tarafından taşınmaktadır. Ayvalıdere kollektörünün yetersiz kalması nedeniyle, havzanın en düşük noktası olan Yavuz Selim ve Namık Kemal Mahallesinde su baskını yaşanmıştır. Su baskını yaşanan sokaklarda yağmursuyu altyapı hattı bulunmasına rağmen ana taşıyıcı kollektörün yetersiz kalmasından dolayı sokaklardaki altyapı hatlarından yağış ve atıksular geri tepmiştir”.

 

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,....................................................................
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli