Esenler halkı dikkat!!!

Esenler halkı dikkat!!!

Esenler’de A.G. isimli bir vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılardan son anda kurtuldu. Bankadan çektiği 40 bin TL’yi dolandırıcılara vermekten son anda vazgeçen A.G. olayı emniyet güçlerine

Esenler halkı dikkat!!!
 
Esenler’de A.G. isimli bir vatandaş, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılardan son anda kurtuldu. Bankadan çektiği 40 bin TL’yi dolandırıcılara vermekten son anda vazgeçen A.G. olayı emniyet güçlerine bildirdi.
 
Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların direktifleri doğrultusunda bankadaki 40 bin TL’sini çekip belirtilen adrese giden A. G. İsimli bir vatandaş, dolandırıcılardan son anda kurtuldu. A.G. isimli vatandaş olayın şokunu üzerinden atlatır atlamaz Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek suç duyurusunda bulundu.
 
Esenler’de yaşanan dolandırıcılık olayı ile ilgili yazılı bir açıklama yapan yetkililer, şu ifadelere yer verdiler;
 
“20/05/2015 günü Polis Merkezimize gelerek müracaatta bulunan A.G; 20/05/2015 günü saat:09:00 sıralarında ev telefonun çaldığını, telefonu açtığında telefondaki şahıs kendisini komiser Mustafa olarak tanıttığını ve kendisinin kimlik bilgileri üzerinden para çekildiğini söylediğini, daha sonra kullanmış olduğu cep telefonunu bilmediği bir numaranın aradığını ve bankada parasını sorduğunu, kendisi de bankada 30.000 TL parasının olduğunu söylediğini, şahsın paraya bakması gerektiğini ve paraların çekilebileceğini, şebekenin yakalanması için paraların hepsinin seri numarası gerektiğini, bunu üzerine Esenler’de bulunan Bankaya gittiğini ve 40.000 TL çektiğini, Bankadan çıktığında telefondaki şahsın ‘’tenha bir yere geç sivil polis arkanda paraları alacak’’ dediğini, bunun üzerine Bankanın karşısındaki otoparkın arkasındaki boş araziye gittiğini ve arkasından 20-25 yaşlarında 1.65 Boylarında 55 kilo civarında siyah kıvırcık saçlı bir şahıs yanına geldiğini, telefondaki şahısın paranın hepsini vermesini istediğini, ancak 1.000 TL vereceğini buna bakın dediğini ve tartışmaya başladıklarını, şahsın parayı vermeyeceğini anlayınca hızlı bir şekilde yanından uzaklaştığını, o esnada 1.70 boylarında esmer 70 kilo civarında 23-25 yaşlarında bir şahsın kendisini gözlediğini gördüğünü, 39.000 TL parası ile ikametine geri döndüğünü ve yine aynı numaranın kendisini aradığını, şahsın ‘’sen niye bu operasyonu mahvettin’’ dediğini, kendisi de böyle operasyon mu olur dediğinde şahıs, ‘’sen paranın ne kadarını çektin ne kadar verdin’’ diye sormaya başladığında, dolandırıldığını anladığını belirtmiş ve olayın tahkikatına başlanmıştır.”
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı