Esenler halkı açıklama bekliyor

Esenler halkı açıklama bekliyor

Gazetemiz 7/24esenlerhaber’e bir açıklama gönderen Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde yapımı devam eden bazı projeleri durdurduğunu, çalışmaları tamamlanarak ihal


Gazetemiz 7/24esenlerhaber’e bir açıklama gönderen Esenler Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe genelinde yapımı devam eden bazı projeleri durdurduğunu, çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına gelen 9 ayrı projeyi de iptal ettiğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk yaptığı açıklamada “16 milyon insana eşit davranacağıma, herkese aynı sıcaklıkta ve aynı ilgiyle yaklaşacağıma söz veriyorum” demişti. Başkan İmamoğlu’nun bu sözlerine karşılık Esenler Belediyesi yetkililerinin projeleri durdurdu iddiaları doğru mu? Esenler halkı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ve Başkan Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama bekliyor.    

Vatandaşlar: Göksu sırtına alıp götürmeyecek

Yapımı durdurulan projelerle ilgili görüşlerini aldığımız bazı vatandaşlar yaşanan sürece tepki göstererek, “Öncelikle Sayın Ekrem İmamoğlu ve Belediye Başkanımız Sayın M. Tevfik Göksu arasında herhangi bir kavga veya siyasi bir çekişme var mı? Bunu bilmiyoruz. Bizleri de hiç ilgilendirmiyor. Bizleri ilgilendiren konu ilçemize yapılacak hizmetlerdir. Çünkü Sayın Göksu bugün var ama belki bir dahaki seçimde aday gösterilmeyecek. Ayrıca Büyükşehir, ilçemize yaptığı hizmetleri Başkan Göksu’nun şahsına veya kara kaşına karagözüne yapmıyor, bizler için yapıyor. Dediğimiz gibi Başkan Göksu bugün var yarın yok. Kaldı ki, ilçemize yapılan hizmetleri Başkan Göksu sırtına alıp gittiği yere götürmeyecek. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediyemizden ve Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’ndan ilçemizde durdurulan yatırımlar ile ilgili bir açıklama bekliyoruz.” Diye konuştular.     

Esenler Belediyesi’nin durdurulduğunu ve iptal edildiğini açıkladıkları projeler ise şöyle;

YENİ İBB YÖNETİMİ TARAFINDAN ESENLER’DE DURDURULAN PROJELER:

Atışalanı Köyiçi Aile Parkı ve Zemin Altı Otoparkı: Projesi hazır, İBB’nin projeye çıkması bekleniyor. Ancak 2 yıldır ihaleye çıkılmadı.

Bilal-i Habeş Camii, Otopark ve Meydan: Projesi hazır, İBB’nin ihaleye çıkması bekleniyordu, çıkmadı. Bu projeyi Esenler Belediyesi kendi imkanları ile gerçekleştirecek.

Davutapa Camii ve Sosyal Yaşam Alanı: Devam eden projeyi İBB durdurdu. İBB ile anlaşma sağlanırsa proje Esenler Belediyesi’ne devredilecek ve Esenler Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Engelsiz Yaşam Merkezi: Projesi hazır, İBB’nin ihaleye çıkması bekleniyor. Henüz 2 yıldır ihaleye çıkılmadı.

Üçyüzlü Kavşağı düzenleme projesi: İBB ulaşım Müdürlüğü 2 yıldır alternatif proje üzerinde çalışıyor.

Güney Yan Yol Mahalle Yaşam Bulvarı: Projesi hazırdı, İBB tarafından iptal edildi.

Nostaljik Tren Projesi: İBB gündeminden çıkardı.

İnönü Caddesi Su Terazisi restorasyonu ve çevre düzenlemesi: İSKİ tarafından yapılmak üzere gündeme alınmıştı, yapmaktan vazgeçti. Esenler Belediyesi kendi imkanları ile yapacak.

Uhud Cmii önü mahalle meydanı, otopark ve Pazar alanı: İBB göreve geldiğinde projenin yüzde 70’i tamamlanmıştı. Yüzde 30’luk kısmı 2 yıldır bitirilip hizmete açılmadı.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı