Esenler esnaf odası Başkanı Şahin: Bu işin şakası yok!

Esenler esnaf odası Başkanı Şahin: Bu işin şakası yok!

Esenler esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Şükrü Şahin, yeni koronavirüs tedbirleri konusunda açıklamada bulundu.

Esenler esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı Şükrü Şahin, “İstanbul Valiliği'nden alınan karar doğrultusunda ve bizlere gönderilen genelgede esnafımızın ve vatandaşların uyması gereken kurallar belirlendi. Buna göre, restoran ve kafelerde paket sistemine geçildi. Kıraathaneler bir süre kapalı kalacak. Alışveriş merkezleri, market ve kuaförlerin çalışma saatleri ise 10.00 ile 20.00 arasında olacak. Kapatma kararlarında ciddi sorunlar yaşayan esnafımız haklı olarak şikayette bulunuyorlar.

Esnafımızdan bazıları lokantanın dolabında eti kaldığını, kiminin sütü bozulduğunu, odamızı arayarak yaşadıkları sorunu dile getirdiler. Alınan bu kararlar ve uygulanmak istenen kurallar doğru olabilir ancak bizlerin ve esnafımızın talebi, nasıl bir karar alınacaksa alınsın ama en az 2-3 gün önceden duyurulmalıydı. Esnaf da biz de ona göre tedbirini alırdık. Tabii ki sağlık her şeyden önce gelir. Alınan bu kararlara elbette esnafımızın uymasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızın bu kuralların uygulanmasında bizlere yardımcı olmalarını Esnafımızın bu kurallara uymasını bekliyoruz. Korona virüsün şakası olmadığını, bu işin ciddiyetinin farkında olmamızın gereğini herkesin kavramasını istiyorum.

Vatandaşlarımızın, esnafımızın öncelikle sevdiklerinin sağlığını düşünerek daha dikkatli ve daha hassasiyetli davranarak tüm halkımızın sağlıklı yarınlarının olmasını ve sağlıkla kalmasını diliyorum” dedi.

İŞTE COVİT TEDBİRLERİNE UYULMASI İSTENEN GENELGE…
 


 
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli