Esenler dolandırıcıların merkezi haline geldi

Esenler dolandırıcıların merkezi haline geldi

Esenlerli yetkililerin tüm uyarılarına rağmen dolandırıcılık olaylarının önüne bir türlü geçilemiyor. Esenler’de 15 Kasım 2015 Pazar günü iki ayrı dolandırıcılık olayı birden yaşandı.


Değiştiği, geliştiği ve suç oranlarının en aşağıya çekildiği belirtilen Esenler’de dolandırıcılık olayları her geçen gün artıyor. Yetkilerin tüm uyarılarına rağmen Esenler’deki dolandırıcılık olaylarına geçtiğimiz Pazar günü yenileri eklendi.
 
15 Kasım Pazar günü Esenler’de yaşanan iki ayrı dolandırıcılık olayı ile ilgili yetkiler yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler;
 
BİRİNCİ DOLANDIRICILIK OLAYI
 
15.11.2015 günü Polis Merkezimize gelerek müracaatta bulunan H.Y; 15.11.2015 günü saat: 20.00 sıralarında Esenler Havaalanı Mahallesi Anadolu Caddesi üzerinde yürüdüğü esnada kırmızı renkli bir aracın yanında durduğunu ve aracın şoför koltuğundan aşağıya inen bir şahsın yanına geldiğini, "ben ev sahibiniz olan Ş'nin oğluyum, karşıda cenazemiz var, arabaya benzin alacağım ve param yok, babam para için beni gönderdi" dediğini, bunun üzerine ikamete yeni taşındığını, daha sonra baban ile bir görüşeyim, babanın numarasını ver" dediğini, şahıs da irtibat numarasını verdiğini, bunun üzerine şahsın verdiği numaraya aradığını, telefona cevap veren şahsa konuyu sorduğunda; kendisinin Şerif olduğunu ve karşıda cenazelerinin olduğunu, parayı vermesini söylediğini, daha sonra kendisine üzerinde para olmadığını, durum acil ise kredi kartından çekim yapalım dediğini, şahsın durumun acil olduğunu söylemesi üzerine ATM'ye gittiklerini kartı kontrol ettiğinde içerisinde 590,00 TL. para olduğu gördüğünü, daha sonra şahsın "benzinlikte nişanlım ve kaynanam var, onların yanında seni kartından para çekmemiz ayıp olur, sen bana kredi kartın ile şifreni ver ben çekimi yapayım ve kartını hemen sana getireyim' dedi. bunun üzerine tamam diyerek kartını ve kartın şifresini şahsa verdiğini, Şahıs yanından ayrıldığını ve kartı getirmesini beklediğini, yaklaşık 10 dakika bekledim fakat kimse gelmeyince dolandırıldığımı anladığını beyan etmiş olup, olayla ilgili tahkikata başlanılmıştır.
 
İKİNCİ DOLANDIRICILIK OLAYI
 
15.11.2015 günü Polis Merkezimize gelen Y.B; 15.11.2015 günü saat:11.30 sıralarında Atışalanı Caddesinde yürürken tanımadığı 40-45 yaşlarında, 180-185 boylarında bir şahsın yanına gelerek 'Ben A.B.'nin arkadaşıyım' dediğini, A.B'. eşi olduğu için şahsa güvendiğini ve şahsa buyurun dediğini, şahsın da kendisine isminin Özdemir olduğunu, 'biz yardıma muhtaçlara yardım ediyoruz' dediğini ve kendisini bir ara sokağa soktuğunu, o sokaktaki bir apartmana girdiklerini, daha sonra apartmana 50-55 yaşlarında 180-185 cm boylarında bir şahıs gelerek 500 TL para verdiğini, daha sonra da 'Ben bunları hocaya okutayım, bana değerli bir eşyanı ver' dediğini, bunun üzerine kendisine 500 TL parayı ve altın burma bileziğini verdiğini, şahıs da alarak dışarıya çıktığını, daha sonra gelmediğini, bunun üzerine dolandırıldığını anladığını belirtmiş olup, gerekli tahkikatı başlatılmıştır.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı