Esenler 'de Karadeniz rüzgarı hamsi değil siyaset koktu!

Esenler

Esenler Rizeliler Derneğinin “Hamsi ve Horon Festivali” Karadenizlileri ve Esenler’de yaşayan yurttaşları coşturdu. Esenler Meydanında Horonlar oynanandı Koliva, seslendirdiği türküleriyle Kuzeyden esen Karadeniz’

ESENLER RENKLENDİ, KEMENÇE, TULUMLA HORONLA BİRLEŞTİ
Esenler Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen festivalde, Karadeniz’in simgesi, nimetlerin en lezzetlisi piyasada fiyatı yüksek ve olmadığı halde tonlarca hamsi, Esenler Rizeliler Derneği tarafından vatandaşlara dağıtıldı. Program aslında iki gün öncesinden başladı ve bugün siyasilerin protokolde yerlerini almasıyla zirveye ulaştı.  Karadeniz’e özgü halk oyunları ve yarışmaların düzenlendiği sunucuların büyük emekleri ile Esenler renklendi, kemençe, tulumla horonla birleştiği  “Hamsi ve Horon Festivali” son günlerde yaşanan tüm olumsuzluklara, ekonominin yarattığı yoksulluğa inat etti ve halka moral oldu.

“Hamsi ve Horon Festivali” dernek yöneticilerinin heyecanıyla ve büyük emekleri ile başladı siyasilerin konuşmalarıyla devam etti. Alanda kurulan protokol ağırlıklı AKP’lilerden oluştu, muhalefet partilerinin ilçe başkanları nezaketen de olsa anons etildi ama konuşmaları iktidar kanadı yaptı, muhalefet dinledi.


CUMHURBAŞKANI ANONSU ESKİSİ GİBİ ALKIŞ ALMADI
Esenler Belediye Başkanı ve İktidar Milletvekilleri yaptıkları konuşmalarında etkinliği, siyasi propagandaya dönüştürdü. Konuşmacılar sahnede avazı çıktığı kadar bağırdı, nara attı ve Cumhurbaşkanının, Rizeli olmasına övgüler dizerek eskisi gibi bir vilayetin tüm oylarını nasıl alırız planları bu sefer tutmadı. Hal böyle olunca, her yapılan Recep Tayyip Erdoğan anonsu ise vatandaşın suratından düşeni bin parça olurcasına 
sertti.

Yanı etkinlik alanında siyaset yapanlar karşılık görmedi çünkü etkinliğe katılanlar “eskisi gibi bizleri kandıramazsınız” der gibiydiler. Esenler Rizelilerin hamsi etkinliğine katılanların büyük çoğunluğu alanda ekmek arası hamsi almak için sıra beklerken bir kesimi de horonla meşguldü, siyasilerin şovları ise alkış almadığından boşuna olmuş oldu.

 
 




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı