Esenler' de Anti Kapitalistlerden 'Yeryüzü Sofrası'...

Esenler

Öncülüğünü R.İhsan Eliaçık’ın yaptığı gurup Esenler Davutpaşa caddesinde Esenler Halkıyla iftar açtı. Kapitalistlerden 'Yeryüzü Sofrası'...


Esenler' de Anti  Kapitalistlerden 'Yeryüzü Sofrası'...

Kamuoyunda Antikapitalist Müslümanlar olarak bilinen ve Öncülüğünü R.İhsan Eliaçık’ın yaptığı gurup Esenler Davutpaşa caddesinde Esenler Halkıyla iftar açtı.

Gezi Parkı eylemleri sürecinin hemen ardından ismi duyulmaya başlanan Antikapitalist Müslümanlar`ın öncülüğünde, Esenler Davutpaşa caddesinde bir iftar yemeği etkinliği düzenlendi.

Kapalı Cadde’de birçok sivil toplum örgütünün bir araya gelmesiyle gerçekleşen ‘Yeryüzü Sofrası’ Esenler halkının da yoğun  ilgisini çekti. Kurulan 'Yeryüzü Sofrasına’ Cadde esnafı ve vatandaşlar yiyecek, su ve meşrubat vererek destek oldular. Ramazanın asıl bereketine yakışan birlik, beraberlik ve dayanışma tescillendi.


Programa katılan herkesin yiyecek ve içecek bir şeyler getirdiği yeryüzü sofrası iftar yemeğine katılım yoğun oldu yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve  yerlere gazetelere serilerek üzerinde iftar açan grup adına, Yeryüzü sofrası iftarında bir konuşmacı  "Farklı kimliklerin ortak paydaları paylaşarak kardeşliği, dostluğu, yoldaşlığı geliştirdiklerini ve evrensel ilkelerin ortak değerler oluşturmasının bir güzellik olduğunu" söyledi.


Ezanının okunmasının ardından iftarını açan grup oluşan çöplerini de kendileri toplayarak Davutpaşa'dan ayrıldılar.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı