Esenler de AKP Zihniyeti, Kacak İnşaatlara Göz Yumuluyor

Esenler de AKP Zihniyeti, Kacak İnşaatlara Göz Yumuluyor

CHP’li meclis üyelerinin verdikleri önergelerin yanı sıra savcılığa suç duyurusunda bulunmalarına rağmen Esenler’i yönetenler talana ve yasal olmayan işlere göz yumuyorlar.

Esenler de AKP Zihniyeti, Kacak İnşaatlara Göz Yumuluyor   

CHP’li meclis üyelerinin verdikleri önergelerin yanı sıra savcılığa suç duyurusunda bulunmalarına rağmen Esenler’i yönetenler talana ve yasal olmayan işlere göz yumuyorlar.
Esenler Belediye Başkanının billboardlara ve reklam panolarına “Huzur ve Umudun Şehri” yazarak Esenler’i tanıtmaya çalışmasının yanı sıra yaptığı işleri her platformda övünerek anlatan Belediye Başkanı “ Esenlerin imajını” değiştirdiğini halkımıza bir güzel anlatmaktadır. Tüm bu gelişmeleri yakından takip eden CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kılıç;“Kendilerini defalarca uyarmamıza, soru önergeleri vermemize ve hatta savcılığa suç duyurusunda bulunmamıza rağmen Esenler Belediye Başkanlığı yaptığı uygulamalarla adam kayırmaca da ve hukuksuzlukta sınır tanımamaktadır. Vatandaş izinsiz bir yere çivi dahi çakamaz iken, Esenler’i yönetenler kaçak faaliyetlere göz yumuyorlar.

Esenler Belediye Meclisinde ve İBB Belediye Meclisinde Önerge vermemize, İBB İmar Müdürlüğüne durumu bildirmemize, konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmamıza rağmen, Esenler Belediye Meclisinde verdiğimiz Önergeden sonra Kaçak İnşaatlarla ilgili Yapı Tatil Tutanağı düzenlediklerini tarafımıza bildirdiler. Ancak, İnşaatı Mühürlediklerini söylemelerine rağmen Birlik Mahallesinde bulunan ve hastaneye dönüştürülen binanın bahçesinde Kaçak ve Ruhsatsız olarak yapılan inşaata mühür fekki yapılmasına, devamına, bitirtilmesine ve kullanılmasına göz yumarak Esenler halkından almış oldukları yetkiyi kötüye kullanmışlardır.
Öğrencilerin kullanımına ait ve planlara eğitim alanı olarak işlenen İbrahim Turhan Lisesi bahçesinde Hangi amaç için yapıldığı belli olmayan Kaçak ve Ruhsatsız olarak yapılan inşaatla ilgili 01.12.2014 tarihli Meclis oturumunda önerge verdik.  Önergemizde, Okul bahçesine yapılan İnşaatın yapıldığı yerde kot farkından dolayı yıllar önce yapılan İstinat duvarı sadece toprak yükünü karşılamak üzere hesaplanmış ve yapılmış olduğunu belirttik. Bu istinad duvarına ileveten yapılan inşaatın yükü binmekte ve tehlike arz ettiğini söyleyerek yetkilileri uyardık. Öğrencilerin Okul bahçesinde bulunduğu sırada olası bir kazadan Esenler Belediyesinin tamamen sorumlu olacağını söylememize ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmamıza rağmen buradaki kaçak inşaatın devamına da göz yumulmaktadır.



Bu duruma Okul Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamlığımızda seyirci kalmaktadırlar. Üstelik kaçak inşaata müdahale etmesi gereken Kaymakamlığımız ne yazık ki bizim önergemizden sonra Esenler Belediyesinden söz konusu kaçak yapının öğretmenlere tahsis edilmesini istemiştir.
3194 sayılı imar kanunu varken, plan yapım ve yönetmelikleri varken Yasa yapma yetkisi TBMM iken Esenler Belediye Meclisinde Kaçak İnşaatı yasallaştırmak adına Kaymakamlıkta işin içerisine dâhil edilerek Böyle bir karar alınmıştır.
Önce bir derneğe lokal adı altında tahsis etmek için yapımına başladıkları binanın, tarafımızdan Meclisteki yaptığımız itirazlarımızdan sonra karar değiştirerek Gençlik Merkezi yapacaklarını söylediler. Daha sonra yine bu karardan vaz geçerek Kaymakamlıktan belediye meclisine gelen yazılı bir taleple ve kamuoyuna sevimli gösterilmeye çalışılarak planlarda eğitim alanı olarak işlenen okulun bahçesine tüm itirazlarımıza rağmen, Öğretmen lokali yapımına karar verdiler.

Yaptığı işleri her platformda övünerek anlatan Belediye Başkanı “ Esenlerin imajını değiştirdiğini” halkımıza söylemektedir. Bırakın imajını değiştirmeyi,  Belediye İştiraklerinde Yabancı uyruklu
Kaçak işçi çalıştırılmasına müsaade eden, bazı yandaşlarına ait binaların çatı katlarının kacak yapımına göz yuman Esenlerin Belediyesi yaptığı yanlış uygulamalarla ulusal yayın yapan TV. Kanallarında da, yer almıştır” dedi.


 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli