Esenler bir günlüğüne engelli olsun!

Esenler bir günlüğüne engelli olsun!

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan, engelliler haftası dolayısıyla 10 Mayıs Pazar günü saat 11.45’de Davutpaşa caddesinden Dörtyol cumhuriyet meydanına kadar geniş katılımlı bir yürüy&

Esenler bir günlüğüne engelli olsun!

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan, engelliler haftası dolayısıyla 10 Mayıs Pazar günü saat 11.45’de Davutpaşa caddesinden Dörtyol cumhuriyet meydanına kadar geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyeceklerini söyleyerek, program hakkında bilgi verdi.

Engelliler haftasının önemine değinen Esenler Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Özhan, “Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Unutmayalım, Doğuştan veya daha sonradan bazı sebeplere bağlı olarak gerçekleşen engelli olma hali, her insanın karşılaşabileceği durumlardan biridir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Bende bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimizin bu gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Engelli ve engelsiz tüm halkımızın Pazar günü düzenleyeceğimiz bu yürüyüşümüze destek olmalarını bekliyorum. Ayriyeten sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerinde bu etkinliğimize katılarak bir günlüğüne de olsa engelli olmalarını bekliyorum.


Bugün bizleri ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Dursun Bulut ve beraberindeki CHP İlçe yönetim kurul üyeleri engellilerin engelleri nasıl aşacağı konusunda bizlerin karşılaştığı sorunları dinleyerek fikir aldılar. Bu ziyaretten memnun kaldık ve kendilerine yaşadığımız sıkıntıları anlattık, etkinliğimiz hakkında bilgi vererek Pazar günü engelli yürüyüşümüze destek olmalarını söyledik.

Son söz olarak “Unutmayın herkes birer engelli adayıdır, gelin engelleri birlikte aşalım…” dedi.   










  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli