Esenler analizi

Esenler analizi

Yazmayım, yazmayım diyorum ama gene dayanamıyorum….

Yaklaşık 1 haftadır Esenler’de “6 havuz, 6 spor salonu” var mı, yok mu? Tartışması yaşanıyor. CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay’da bu konuya astırdığı pankartla dahil oldu. Başkan Göksu boş durur mu? Durmadı tabi. İnce laf sokmalı bir pankartı CHP İlçe Binası’nın karşısına astırdı.

Ne yapılmalıydı?

Bana kalırsa ilk önce CHP İlçe Başkanı Ütebay kendi Meclis Üyeleri’ni çağırıp bu yatırımları yerinde görmek için oturmadığı Esenler’i bir dolaşabilirdi. Ondan sonra bir basın açıklaması yapıp yatırımların yapılıp yapılmadığını kamuoyuna açıklayabilirdi. Ama beyefendi rahmetli eski İlçe Başkanı Halil Özden kadar olmadı. Rahmeti o yaşına rağmen Esenler’i karış karış gezdi.

Şimdi sorsam Ütebay’a “Esenler’in kaç mahallesi var? Eminim 12’der.  

Başkan Göksu’ya gelince ince laf sokmalı pankart astırmak yerine Esenler’deki muhalefeti toplayıp yatırımları yerinde gezdirebilirdi. Daha sonrada “6 havuz, 6 spor salonu” var mıymış, yok muymuş diye sorarak kendisine teşekkür ettirebilirdi. Maalesef yapmadığı gibi kolaya kaçarak pankart astırmayı tercih etti.

Şimdi bunun kazananı kim?

Ben söyleyeyim size; tabi ki pankartı yaptırdıkları matbaa. Ufak bir meblağda olsa ortada bir kazanç var. Laf aramızda matbaacı diyor ki bana; abi keşke bu şekilde atışmaya devam etseler bize de iş çıkar. Damlaya damlaya göl olur. Adam haklı.  Göksu, basiretsiz bu muhalefete ayak uydurursa vatandaşın cebinden daha çok para gider bu matbaacılara.

Ütebay

Sen sen ol asla emin olmadığın, gözünle görmediğin bir şey için ortaya çıkıp, şöhret olmaya çalışma. Çalışırsan böyle pankartı gözünün içine sokarlar ve üstüne de ince ince laf sokarlar.

Göksu

Sayın Başkan, keskin sirke küpüne zarar verir. Fazla sinirli olma. Bak ne güzel İBB’de muhalefet olmayı da öğreniyorsun. Onların yıllardır yaşadığı duyguyu şimdi sen yaşıyorsun. Yanlışları, doğruları tane tane anlat, gülerek anlat ve keyfini çıkar muhalefetliğin.

Kemal Şahin

İşlerinin yoğunluğundan dolayı Esenler’i gezemiyor olabilirsin bu gayet normal. Ancak Meclis Toplantısı öncesinde eline tutuşturulan kağıdı önce birkaç kez oku ki, Meclise geldiğinde kekelemeyesin. Ne demek istediğini anlatamadığın için sana “ilginç ilginç şeylerle geliyor” demesinler.

Cafer Turna

Cafer Bey, Esenler’den o kadar kopuksun ki, seni ulusal bir gazeteci arıyor “ Esenler’de yazarlık okulu açıldı mı? Diye soruyor” sen ne yapıyorsun? Ben bir araştırayım diyor sağı solu arıyorsun. Ben yerinde olsam hizmet edemiyorum deyip Meclis Üyeliği’nden istifa ederim.   

Kaytan bıyıklı Semiz

Meclis Toplantısı’nda CHJP’li Kemal Şahin’e “Biz sana 30 kişiyle bir kapak yaparsak görürsün” diyecek kadar aslansın, kaplansın…. Öyle mi? Unutma bir ata sözü var “El yumruğunu yemeyen kendisininkini demir sanırmış” Onun için o ince sevecen bıyıkların gibi güler yüzlü ve birleştirici ol. Sana yakışan bu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı