Esenler Zihinsel Engelliler Genel Kurulu'nu Yaptı

Esenler Zihinsel Engelliler Genel Kurulu

Esenler Zihinsel Engelliler Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nu dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kurul’a tek liste ile giren Hacı Ali Şimşek, 83 delegenin tamamına yakınının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.



Esenler Zihinsel Engelliler Genel Kurulu’nu Yaptı


Esenler Zihinsel Engelliler Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nu dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kurul’a tek liste ile giren Hacı Ali Şimşek, 83 delegenin tamamına yakınının oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

2. Olağan Zihinsel Engelliler Kongresi’ne CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, MHP İlçe Başkanı Ahmet Fidan, HYP İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Fevzi Başoğlu, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci, ESDEF Eski Başkanı Mustafa Kaplan, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongre’nin divan başkanlığına derneklerin profesörü Ergun Usta seçildi. Kongre’de söz alan konuşmacılar sırası ile konuşmalarını yaptılar.  

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, selamlama konuşmasını yaptıktan sonra, “zihinsel engelliler, engelli olduklarına üzülmesinler. Esas üzülmesi gerekenler sizleri engelli görenlerdir. Biz CHP olarak, her ne kadar iktidarda değilsek bile sizlerin yanındayız ve sorunlarınızı çözmek için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız. Beni bir abiniz olarak görmenizi istiyorum. İnan ki, bizler iktidar kadar güçlüyüz.” dedi.

MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, “Derneğinizin Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını diliyorum. Sizler çok büyük işler yapıyorsunuz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm siyasilere söz vererek kimsenin yanında olmadığınızı, kimseye boyun eğmediğinizi gösteriyorsunuz. Ama engelli olmadıklarını iddia eden derneklerimiz, maalesef birilerinin talimatları ile etkinlikler yaptığı ortada. Asıl engelli onlardır. Sizleri bu büyük cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum.“ dedi.


HYP Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, “Bizler engellilere Şişli modelini örnek alarak hizmet ediyoruz. Sizlerin yanındayız. Belediye’nin gitar kurslarına 750 Bin TL yardım yaptığı bir yerde, kutsal görev yapan bu derneklerimize yardım elini uzatmamasını hayretle karşılıyorum.” dedi.

Saadet Partisi Esenler Belediye Meclis Üyesi Fevzi Başoğlu, “Engellilerimize belediyenin yaptığı yardımlar yeterli değil. Bunu her platformda söylüyorum. SP olarak, tüm engellilerimizin yanındayız. Kongrenizin birlik, beraberlik getirmesini diliyorum.” dedi.



ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci "üyemiz olan Derneğin kongresinde bulunmasında mutluluk duyuyorum burada gördüğüm atmosfer beni heyecanlandırdı.Bu yoğun katılım birlik ve beraberliğinizin pekiştiğini göstermektedir.Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum yapılan bu kongrenin hayırlı olmasını diliyorum"dedi.

Otistik Engelliler Dernek Başkanı Bekir Yağız, “Esenler’de ilk engelli derneğini kuranlar bizler. Daha sonra, Kaymakamımızın yaptığı çalışmalar sonucu kurulan diğer dernekler, kardeş derneklerimizdir. İnanıyorum ve umut ediyorum ki, Esenler’de faaliyet gösteren derneklerimiz, dernekçilik kurallarına göre çalışacaktır. Bu kongreyi tebrik eder, yeni seçilecek arkadaşlara başarılar dilerim.” dedi.

Divan Başkanı Ergun Usta kongrenin süresince bazı üyelerin itirazı üzerine karar defterini okuyarak Genel Kurul’a bilgi verdi. Daha sonra, gelişen bu süreç hakkında Dernek Eski Başkanı Hacı Ali Şimşek, Genel Kurul üyelerini bilgilendirmek için söz aldı. Şimşek, “Burası bir siyasi parti veya belediye toplantı salonu değil. Bizler kutsal bir görev yapıyoruz. Bu görevi yaparken hiçbir maddi veya manevi menfaat beklemiyoruz. Kaldı ki, derneğimizde alınan kararlar yönetim kurulu kararı ile alınıştır. Dernek faaliyetlerimiz sırasında basın yolu ile veya herhangi bir yolla derneğimizi küçük düşürücü tavırlarda bulunanlar tabii ki ben bile olsam üyelikten düşürülecektir. Derneğimiz disiplinli ve dernek kurallarına riayet eden üyelerden oluşmaktadır. Derneğimizde yapılan tüm işlemler yasal yollarla yapılır. Prosedür ne öngörüyorsa o yapılır. Derneğimizin kuruluş amacı, engelli vatandaşlarımızın bulunduğu bu durumdan onları kurtararak onları sosyal bir konuma getirmektir. Aynı zamanda, ilçemizde ve ülkemizde yapılan sosyal faaliyetlerde bulunmak; bu faaliyetlerden yararlanmaktır. Önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetleri basınımız yolu ile kamuoyu oluşturarak tüm üyelerimize ulaştıracağız.” dedi.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli