Esenler Zabıtası Terör Estirdi

Esenler Zabıtası Terör Estirdi

Esenler zabıtasının daha öncede vatandaşlara yasal olmayan uygulamalarda bulunduğuna şahit olmuştuk ve bu konuda yetkilileri uyarmıştık. Bu uyarılara rağmen bildiğini yapmaya devam eden zabıta şiddetin dozajını artırarak vatandaşla

Esenler Zabıtası Terör Estirdi

Esenler zabıtasının daha öncede vatandaşlara yasal olmayan uygulamalarda bulunduğuna şahit olmuştuk ve bu konuda yetkilileri uyarmıştık. Bu uyarılara rağmen bildiğini yapmaya devam eden zabıta şiddetin dozajını artırarak vatandaşları sopalarla bir güzel dövdüler.

İddiaya göre, dün akşam saat 19:00 sıralarında Esenler Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri Mahalle arasında araçlarını park eden vatandaşlara “neden buraya park ettiniz, ulan çekin arabalarınızı buradan” dedikten sonra çıkan arbedede zabıtalar sopalarla saldırdığı dört vatandaşı hastanelik ettiler.

Olayın duyulması üzerine Kemer Mahallesi sakinleri sokağa dökülerek zabıta ekiplerine müdahale etti. Çıkan olaylar esnasında dört vatandaş kafasından ve çeşitli yerlerinden yaralandı. Zabıta memurlarının da çeşitli yerlerinden yaralandığı olay Esenler Emniyet Müdürlüğü'nde son buldu. Yaralananların hastanede iş göremez raporu alarak Esenler Emniyet Müdürlüğü'ne ifadesi alınmak üzere getirildiler.Yaralı vatandaşlar şahitlik yapmak için Emniyet Müdürlüğü'ne gelen mahalle sakinlerinin şahitliklerine gerek olmadıklarına ilişkin polisin  tutumuna mahalle sakinleri bir anlam veremediklerini ifade ederek tepki gösterdiler.


Başımda odun kırdılar
Görüştüğümüz yaralı vatandaşlar, “Zabıta bize resmen terör estirdi. Ellerindeki sopalar ile bize saldırarak öldüresiye dövdüler. Bereket saldırı sırasında Mahalle sakinleri geldi bizi zabıtaların elinde kurtardı yoksa bizi öldüreceklerdi. Akabinde bizi arabaya bindirip arabanın içerisinde ağza alınmayacak küfürlerle ve sopalarla dövdüler." dediler.

Saldırı sırasında olaya müdahil olan vatandaşlar da zabıtaya tepkilerini göstererek, "Devletin memuru bunu nasıl yapar? Küfürlerle üzerimize geldiler ellerinde kocaman sopalar vardı. Bu nasıl bir şeydir hayatımızda böyle bir şey görmedik, biz de bu ülkenin vatandaşlarıyız. Seçim zamanı Belediye Başkanı şov yapacağına vergisini namusuyla ödeyen vatandaşa nasıl davranılacağını zabıtalarına öğretsin. Bizi dövün diye bunların maaşlarını herhalde ödemiyoruz. Başkana sesleniyoruz: bizim verdiğimiz vergilerle maaşlarını alan bu haddini bilmezlerin vatandaşa böyle davranmaya hakları var mı? Bunların vicdanı yok mu? Bunlara vatandaşı dövün diye kim emir veriyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli