Esenler Zabıtası- Çarşı Pazar El Ele

Esenler Zabıtası- Çarşı Pazar El Ele

İçişleri Bakanlığı “Koronavirüs Tedbirleri” kapsamında valiliklere gönderilen genelge ile il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde uygulanmaya başladı. Esenler Atışalanı uyulması gereken kurall

Bakanlık, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla alınan tedbirlere ilave olarak il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde uyulması gereken kuralları yeniden düzenledi.

ZABITA PAZAR GİRİŞİNE TURNİKE YERLEŞTİRDİ
Bugün (Çarşamba -1 Nisan 2019) Atışalanı Kemer mahallesi semt pazarı yeni uyulması gereken kuralların Esenler ilçesinde ilk denendiği yer oldu. Esenler belediyesi zabıta ekipleri Pazar yerinin girişine, “Giriş- Çıkış” turnikelerini yerleştirdi. Esenler Zabıtası turnikeleri bulunduğu panoya hijyenik dezenfektanları koyarak işe başladı.  Zabita ekipleri kurulan Pazar tezgâhlarını tek tek gezerek hem pazarcı esnafını hem pazara alışveriş için gelen vatandaşları yeni uygulanacak kurallar yönünde bilgilendirmede bulundu.

“EKONOMİMİZİ SEMT PAZARLARINA GÖRE AYARLAMIŞIZ”
Zabıtaların tüm pazarcı esnafının tezgahına, vatandaşların net bir şekilde görebileceği “SAĞLIĞINIZ İÇİN LÜTFEN EL SÜRMEYİNİZ” kartlarını bıraktılar, uyarıda bulundular. Pazarcı esnafıyla vatandaşlar, vatandaşlarla zabıta arasında zaman zaman tatlı gerginlikler yaşandı. Pazarcılar uygulamanın iyi olduğunu ama bizlere eldiven ve buna benzer materyalleri vermelisiniz” dediler. Vatandaşlar ise, “bu uygulamalar bizler için yapılıyor. Bizler toplum olarak bireysel değil, herkesin sağlığını düşünmek, korumak gibi bir sorumluluğumuz olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. Bu mesele her birimizin meselesidir, yurttaşlık bilinciyle konulan kurallara uymalıyız. Evet, “SOKAĞA ÇIKMA EVDE KAL” diyorlar ama nasıl kalalım. Ekonomimizi semt pazarlarına göre ayarlamışız. Pazardan alışveriş yapmazsak vallahi aç kalırız, geçinemeyiz” dediler.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı