Esenler Yerel Basına Büyük Ödül

Esenler Yerel Basına Büyük Ödül

Kaymakam Madenoğlunun teşekkür plaket töreninde 7-24esenler haber sahibi olarak bulunamadım. Benim adıma plaketimi alan eski bir basın emekçisi olan Serkan Basut'a ve bizleri bu ödüle laik görenlere teşekkür ediy

Hüseyin Koç /7-24esenlerhaber

Esenler Yerel Basına Büyük Ödül…



Kemer Mahallesi’ndeki özel bir rehabilitasyon merkezinde düzenlenen kahvaltılı törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun yanı sıra Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, Halk Eğitim Müdürü Cevdet Ünalan, Tarım İlçe Müdürü Turgut Şişman, RAM Müdürü Sema Şentürk, İlçe Spor Müdür Vekili Nilüfer Yılmaz, Mal Müdürü Fahrettin Ilki, Kemer Mahalle Muhtarı Rüstem Beyaz, Engelli Dernek Başkanları ile birlikte bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.  
                   
                                               

Kaymakam Madenoğlu'nun teşekkür plaket töreninde 7-24esenler haber sahibi olarak bulunamadım. Benim adıma plaketimi alan eski bir basın emekçisi olan Serkan Basut'a ve bizleri bu ödüle laik görenlere teşekkür ediyorum.

Engelliler konusunda yerel basın olarak üzerimize düşeni görevi yapabildikse aslında bizim için en büyük ödül budur. Basın eleştirel olmalı ayni zamanda’da yapıcı olmalı. Basın gelişen olayların akışına göre de hareket etmemeli. Olaylara yön vermelidir. Bakın engelliler için çok şey yazdık, çok şey söyledik. Engellilerimize herkes sahip çıkmalı, öncelikle de Devlet ve yerel yönetimler sahip çıkmalı. Engellilerin sorunu için dernekleri var. İyi, güzel Bakın neleri yok. Öğretmeni yok, dernek yerleri kira. Elektrik su, kira borçları var. Özgür değiller, eğitimden nasiplenemiyorlar. İş imkanları için kurum ve kuruluşlardan yeterli kadro ları alamıyorlar. Devlet yeterli desteği vermediği içinde siyasi baskı altındalar. Bu anlayışla yapılan ödül törenlerinin de çok anlamı yok bence. Engellilere de, engelsizlere de önce sağlık sonra eğitim daha sonrada iş imkanlarını sunmamız gerekli.  Yasalarda insanlık da böyle ön görüyor. 


                                


Gelelim kahvaltıya, açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu engelliler ile ilgili üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirterek, sözlerine şu şekilde devam etti;
“Türkiye gerçekten engelliler ile ilgili son 10 yıl içerisinde önemli bir mesafe kat etti. Geçmiş dönemlerdeki engellilere bakışla ile bu dönem engellilere bakış arasında çok ciddi bir fark var. Biliyorsunuz nüfus kayıt işlemi sırasında birçok aile engelli çocuğunun kaydını bile yaptırmıyordu.

Ama bugün nerede bir engelli varsa mutlak suretle orada devlette var. Bu anlamda gerçekten Türkiye’de büyük bir reform yapılmıştır ve bu reformla birlikte engelli ailelerine büyük imkânlar sunulmuştur.  Yeterli midir? Elbette yetersizdir. Çünkü insana yapılan yatırımların yeterli olması mümkün değildir.

                                

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise engelliler ile ilgili konularda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aslında değerli başkanımız söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Onun için ben sözü fazla uzatmayacağım. Biz her sene Engelliler Haftasını coşku ile kutluyoruz ve bu haftanın kutlanmasında emeği geçenlerle bir kahvaltıda buluşuyoruz. İşte bu nedenle bugün burada toplanmış bulunuyoruz.

Engelli vatandaşlarımızla ilgili Türkiye’mizde çok şeyler yapılıyor. İlçemizde de çok şeyler yapıldı, çok şeyler yapılmaya devam ediyor ve çok şeyler de yapılacak. Bunun yanı sıra Engelli Derneklerimizin kurulduktan sonra bu kadar başarılı çalışmalara imza atacaklarını tahmin etmemiştim. Ama görüyorum ki, engelli derneklerimiz gerçekten çok önemli projelere imza atarak kendi üyelerine ellerinden gelen desteği sağlamışlar ve sağlamaya da devam ediyorlar” diye konuştu.

                                     

Protokol konuşmalarının ardından Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu engellilere göstermiş olduğu ilgiden dolayı Kaymakam Madenoğlu’na bir plaket takdim ederken, engelliler de kendilerine gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Başkan Göksu’ya bir plaket verdiler.

                                    

                                    


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli