Esenler Yavuz Selim Spor Kulübü siyasilerin şovuna kurban edildi

Esenler Yavuz Selim Spor Kulübü siyasilerin şovuna kurban edildi

İBB Başkanı İmamoğlu’nun tahsisleri mahkemeye taşımasına rağmen AKP’liler mahkemeden çıkacak kararı beklemeden ‘’ yangından mal kaçırır” gibi ve ben bilirim –ben yaparım anlayışı ile Esen

Esenler Yavuz Selim Spor Kulübünün bulunduğu binanın tahsisine karar veren Esenler Belediyesinin aldığı bu karara karşı çıkan CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, mahalle sakinleri, kulüp yöneticileri ve muhalefet partileri dayanışma içinde olduklarını söylediler. Mahalle sakinleri CHP’nin İBB gurup başkan vekili Doğan Subaşı’nın, “siz orayı boşaltmayın, kimse sizi oradan çıkaramaz” Subaşı bu söyleminin ne kadar arkasında duracağı merak konusu.

ZEYBEK: CESARETİN VARSA GEL BURAYI BOŞALT
CHP milletvekili Gökan Zeybek,’’İBB mülkiyetinde olan bu yer 27 Kasım 2019’da AKP’nin İBB’deki meclis üyelerinin oy çokluğu ile tahsisini Esenler Belediyesine verdi. Yavuz Selim Spor Kulübü bugüne kadar yerinde dururken bugün buranın boşaltılmasının siyasi bir çekişmenin sonucu olduğunu görüyoruz. Bugün saat 11:00’de boşaltılacağı bilgisine ulaştık, biz de spor kulübümüzle ve sporcu kardeşlerimizle dayanışma içinde olmak için buradayız.

Sayın belediye başkanı Göksu'nun, seçimlerde Esenler halkına ve sporcularımıza verdiği sözü tutmasını istiyoruz. Onlara saha ve tesis sözü vermişti. Ancak, o sözünde durmadığı gibi eski başbakan yardımcılarından Mehmet Ali Şahin’in top oynadığı Beyoğlu ilçesinde kulüp binası bulunan, Esenler ile alakası olmayan Erok spora futbol sahasını peşkeş çektiler. Esenler’in gençleri amatör futbolcuları spor yapacağı bu yerden mahrum bırakıldı. Göksu’ya sesleniyorum, cesaretin varsa biraz hukuka inancın varsa vicdanının sesini dinle ve bu kulüp için aldığın karardan vazgeç. Biz buradayız ve bu kulübün haklarını savunacak yürekli insanlar vardır, cesaretin varsa gel burayı boşalt ‘’ dedi.

 

YAVAŞ: BU KARAR VİCDANİ DEĞİLDİR
Yavuz selim mahalle muhtarı Recep Yavaş, ‘
’27.11.2019 tarihinde meclis kararı ile burası Esenler belediyesine tahsis edildi. Bu güne kadar buranın boşaltılmamasının nedeni ise, bina dolu olduğu içindir. Boşaltılması için alınan bu karar spora karşı yapılan bir hamledir. Bu karar vicdani değildir. Burasını boşaltacak olan İBB zabıtası olmalı ve yapılan bu işin hukuki olmadığını söylemek isterim. Bilişim merkezi olarak kullanılacağını bahane ederek kulübümüzün sporcularını sürgün etmek istiyorlar. Mahallemizde spor yapacak çocuklarımız burada ikamet ediyor. Bir diğer mesele ise kulübümüz ismini mahallemiz Yavuz Selim’den almıştır, bu taşıma ile kulübün isminin bir anlamı kalmayacaktır” dedi.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli