Esenler Virüsü ve Konulan Kuralları Takmıyor

Esenler Virüsü ve Konulan Kuralları Takmıyor

Bu nasıl anlayış, bu nasıl bir düşünce? Esenler cumhuriyet meydanına girişlerde HES kodu okutmak zorunlu, parklarda, bahçelerde, piknik alanlarında her şey serbest, kontrol yapan yok, halk bildiğini okuyor.

Koronavirüs vakaları son bir haftada tüm dünyada tırmanışa geçti. Bilim insanları her gün ölümlerin arttığını, hastalıkların gün geçtikçe tırmandığını söylemesine karşılık ülkemizde ve Esenler’de yeterli önlemler alınmadığını, alınan kurallara ise toplum olarak uymadığımızın nedenlerini anlamak mümkün değil.

HABER: SERKAN BASUT
Esenler’de insanlar covid 19’u ciddiye almadıkları gibi, “BANA BİR ŞEY OLMAZ” anlayışını belgeledik. Pazar günü Esenler’de parkları gezdik gördüklerimiz korkutucuydu. Uzmanlar yaz aylarına oranla kış aylarında virüsün daha hızlı yayıldığını söylüyorlar.Bulaş süresi daha da kısalmış. Yani 1-2 dakika içinde enfekte olabilme ihtimallerinin hızla artmasına rağmen Koronavirüs sanki kimsenin umurunda değil.

Durum bu şekilde ilerlerken insanların rahatlık seviyesi de nasıl olduysa aynı oranda artıyor. Bu rahatlığın sebebi nedir çözemedik. Kanıksamak değil,sanki bu doğrudan umursamamak ki umursanmayacak kadar olumlu gelişmeler de yaşanmıyor. Evet, ilaç tedavileri arttı ama bunun etkilerinin ne olacağı hala bilinmiyor. Virüsten kurtulduktan sonra nasıl etkiler bıraktığı hakkında bir fikrimiz yok. Hatta virüsten kurtulup pıhtılaşma sebebiyle hayatını kaybedenler. Tedavisi devam edenler var. Hangi alt hastalıkları tetiklediği de belli değil. Bu nedenle yapabileceğimiz tek şey kurallara uyup bu hastalığa yakalanmamaya çalışmak.

Esenler’de pazar günü havanın ısınmasıyla kendini parklara atanlar, çocuklarıyla piknik yapanlar kuralları umursamadan keyif çattılar.


  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli