Esenler Verem Savaş Derneğinden Veremle Savaşa Devam

Esenler Verem Savaş Derneğinden Veremle Savaşa Devam

Esenler Verem Savaş Derneği’nin 68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası münasebetiyle düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrenciler plaketle ödüllendirildiler.

Esenler Verem Savaş Derneğinden Veremle Savaşa Devam

Esenler Verem Savaş Derneği’nin 68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası münasebetiyle düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrenciler plaketle ödüllendirildiler.

Esenler Verem Savaş Derneği’nin 68. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası ödül dağıtım töreni Esenler Kaymakamlık konferans salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Atay Erdem, Esnaf Odası Başkanı Şükrü Şahin, TSM Müdürü Dr. Süreyya Aral, Yazı İşleri Müdürü Medi Daş, Nüfus Müdürü Kadem Varol, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını Esenler Verem Savaş Derneği Başkanı Nevzat Yarar yaptı.

Yarar Konuşmasında “Her yıl Ocak ayının ilk haftası içerisinde ülkemizde uygulanmakta olan Verem Eğitim ve Propaganda Haftası eğitim çalışmaları geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ilçemizde ve aynı zamanda ilçemizdeki ilk ve ortaöğretim okullarında yapılan çalışmalarla sürdürülmüştür.

4-10 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılan bu etkinliklerde personel görevlendirerek faaliyetlerimize destek amacıyla okullarda verem hastalığıyla ilgili seminerler düzenlememize katkı sağlayan TSM Sorumlu Hekimi Dr. Süreyya Aral ile İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özlem Eskil’e ve ayrıca belediye Sağlık İşleri çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyoruz.
Başta İstanbul olmak üzere Esenler ilçesinin de çok fazla göç alan bir bölge olması sebebiyle hastalıkla ilgili riskin kontrol altına alınabilmesi için devletçe özel bir programın geliştirilmesi ihtiyacı giderek önem kazanmaktadır. İlçemizde halen ilaçlı tedavide 120 hasta, ayrıca tüberküloz ilaçlarına dirençli 6 MDR’li hastamız bulunmaktadır. Nisan ayı içerisinde 14 yeni hastanın tedaviye alındığı düşünüldüğünde bu hastalarla ilgili tedavi yöntemi konusu da ayrıca değerlendirmeye alınmalıdır.”


Ünal: Verem insanları süründüren hastalıklardandır
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “Bu toplum içerisinde beraber yaşıyorsak ya hep beraber varız yada hep beraber yokuz. Veremde insanları süründüren hastalıklardan bir tanesidir. Kimsenin de başına gelmesini istemeyiz.  İlçemizde verem savaş gönüllüleri bu arkadaşlarımız da, verem hastalığına dikkat çekmek için güzel bir program hazırlamışlar. Kendilerine şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Veremle, savaşa devam diyorum.” dedi.
Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından ödül örenine geçildi. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinliklerine katkılarından dolayı TSM Sorumlu Hekimi Dr. Süreyya Aral’a, bazı hemşirelere ve şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesiyle birlikte tören sona erdi.

 
 
 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli