Esenler Verem Savaş Derneği Konferans Verecek

Esenler Verem Savaş Derneği Konferans Verecek

Esenler Rizeliler Derneği ve Verem Savaş Derneği’nin birlikte yaptığı ücretsiz akciğer taramalarında 9 kişide sorun görüldü.

Esenler Verem Savaş Derneği Konferans Verecek


Esenler Rizeliler Derneği ve Verem Savaş Derneği’nin birlikte yaptığı ücretsiz akciğer taramalarında 9 kişide sorun görüldü.

Esenler Verem Savaş Derneği doktoru Dr. Mahmut Şahin, “2011 yılında Yedikule göğüs hastalıkları hastanesinden emekli olduktan sonra Esenler Verem Savaş Derneği’nde çalışmaya başladığını ve 6 yıldır burada olduğunu belirterek, mümkün oldukça ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyoruz. Bizim burada yaptığımız öncelikli işimiz, akciğer filmi çekerek ya da balgam tahlili yaparak erken teşhis yapmak ve bir çok hastalığı da erken tespit ederek müdahale etme şansımız oluyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Esenler Rizeliler Derneği ile birlikte Esenler Dörtyol Meydanı’nda yaklaşık 100 kişiye tarama yaptık. Akciğer sorunları olanları telefon ile iletişime geçerek Verem Savaş Derneğimize davet ettik. Yapacağımız tedavi ile hastalığın ilerlemesinin önüne geçmiş olduk.

Biz burada kamu görevi yapıyoruz. Tabii bu işlemleri yaparken desteğe ihtiyacımız var. STK’ların, esnafların ve Esenleri yönetenlerin bizlere desteklerini bekliyoruz.

Film çekimi ve sonucu yaklaşık beş dakikalık bir süreçte gerçekleşiyor. Bu kadar önemli bir konuyu kısa bir zaman içerisinde aşmış oluyoruz.

Bir diğer önemli konu ise hasta bize geldiğinde üzerindeki çamaşırını ve kazağını çıkarması gerekmiyor. Elimizdeki mevcut tarama sistemi ile basit bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Bazı merdiven altı film çekenlerin bu şekilde yaptığının duyumunu aldık. Yani biz film çekerken hiçbir şekilde hasta elbisesini çıkarmadan tarama gerçekleştiriyoruz.


BAZI MESLEKLER VEREM İÇİN RİSKLİ

Bazı meslekler metal ve kimyasal maddelere maruz kalıyorlar. Dolasıyla bu tarz iş yerlerinde düzenli olarak toplu tarama yapılması erken teşhis ve tedavi için çok önem taşıyor dedi.

Esenler Verem Savaş Derneği Başkanı Nevzat Yarar, “Verem Savaş Derneği olarak STK’lar ve kurumların bu konuda bizlere maddi ve manevi desteğini çok önemsiyoruz, yaptığımız kamu hizmetidir dolasıyla her kesimin bizlere desteği önemlidir. Bir çok okulda 71. Verem Eğitim ve propaganda haftası nedeniyle konferans vereceklerini, verem ile mücadelemiz ve bilgilendirmelerimiz devam edecek” dedi.

Başkanı Nevzat Yarar, her platformda ve programda STK olarak bizlerin yanında olan Esenler Rizeliler Derneğine ve Başkanı Süleyman Kahveci’ye çok teşekkür ediyorum dedi.

Verem Savaş Derneği Esenler’deki 7 okulda 71. Verem Eğitim ve propaganda haftası nedeniyle konferans vererek gençleri hastalıklar ile mücadelede erken teşhisin önemini anlatacak.

Konferans verilecek 7 okulun listesi…

1.haber



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli