Esenler Tüm Uyarılara Rağmen Sosyal Mesafesiz

Esenler Tüm Uyarılara Rağmen Sosyal Mesafesiz

İstanbul’un tüm ilçelerine olduğu gibi Esenler’de de vatandaşlar tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralına uymuyor. İnsanlar “bana bir şey olmaz” mantığı ile bilinçsizce olabileceklere kafa tut

Bugün Esenlerin sokakları diğer günlerden daha kalabalıktı. Dün Güneşli havayı fırsat bilip dışarı çıkanlar fazlaydı ama bugün Esenlerin ana caddeleri, bankaların ve ATM’lerin önleri sosyal mesafeyi umursamayan insanlarla dolup taştı.

Belediyenin anons araçları “Evde kal” uyarılarına rağmen Esenlerliler tüm uyarılara aldırış etmeden, sosyal mesafe kurallarına uymadan sokaklarda dolaştılar, para çekme makinelerinin ve bankaların önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

CUMHURİYET MEYDANI ESNAFI KIZGIN
Meydan ve Davutpaşa Esnafı,  Hıfzıssıhha Kurulunun, Koronavirüs önlemi için meydanın yaya trafiğine kapatılmasının anlamsız olduğunu söylediler.
Esnaf, “Esenler’de Evde kal çağrısına kimsenin uymadığı ortada, keşke bizler de esnaflar olarak çarkımız dönebilecek bir ekonomimiz olabilse de bizde konulan yasaklara uyabilsek. Ama mecburen işlerimizi takip etmek için dışarıdayız. Esenler Hıfzıssıhha Kurulu meydana ve Davutpaşa caddesine insanların kontrollü girişi için karar aldı, bu alınan kara anlamsız.

HIFZISSIHHA KURULU DÖRTYOL ESNAFINI CEZALANDIRIYOR
Peki, insanlar buraya kontrollü giriyor ama Esenlerin mahalleleri ve diğer caddeleri insan kaynıyor, sosyal mesafeyi takan yok! Alınan bu karar bize göre, koronavirüs önlemi için değil, Dörtyol esnafını cezalandırmaktır. Bu karardan sonra, meydana ve caddeye normal günlere sokağa çıkan insan sayında bir azalma var ama Esenler’de bir azalma olmadığı ortada. Ekonomisi düzgün olan iş yerleri açmaya biliyor. Esenler Hıfzıssıhha Kurulunun karar alanlarına sormak lazım,”günü birlik para kazanmak zorunda olanlar için”  neden bir görüş almadan, bir öneri ortaya koymadan bu dayatma kararı aldılar?” dediler.


Burası Cumhuriyet Meydanı…

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı