Esenler Trabzonlular Kurtuluşla Coştu.

Esenler Trabzonlular Kurtuluşla Coştu.

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü Kutladılar.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Dörtyol’da Meydanı’nda gerçekleşen kutlamaya CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi,  AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, , AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan,  CHP Esenler İlçe Başkanı Şuayip Vardar, Has Parti İlçe Başkanı Burhan Kocaman Kızılay eski başkanı Tekin Küçükali, Esdef Başkanı Ömer Savaş, Esenler Trabzon Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ve çok sayıda Trabzonlu vatandaş katıldı.

Açılış konuşma yapan Tarihçi yazar Haşim Albayrak Trabzon’un kurtuluşu ile ilgili kısa bir konuşma yaptı.
Ardından Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümünü vurgu yaparak, programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


Programın sunuculuğunu Mavi Karadeniz TV’de yaptığı programlarla tüm Karadenizlilerin sevgisini kazanan Murat Show yaptı.


 Trabzonluların bu ülkeye sunduğu katkıyı herkesin çok iyi bildiğini belirtti.
Kutlama programında konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Trabzon gerçekten bu toplumun kardeşliği ve birlikteliği adına çok önemli simgesel değerler üretmiştir. Trabzonluların bu ülkeye sunduğu katkıyı herkesin çok iyi bildiğini belirtti. Bu toplumun insanlarının kanıyla ve canıyla asla toprağını çiğnettirmediklerini ve Trabzon’un bu noktada en önemli sembolü oluşturduğunu ifade eden Göksu, “Bu ülkede bizim kardeşliğimizi bozmak için bir takım oyunlar oynamaya kalkarsa, o oyunların altında kendileri ezilecektir. Bu ülke, kardeşliğini asla bozdurmayacaktır ”dedi.

Esenler Trabzon Derneği Esenlerde yaptığı faaliyetlerle kendini göstermiştir.
Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu “programa katılımının yoğun olmasından dolayı çok mutluyum.455 sene hâkimiyetimizde kalan bu güzel ve biricik ilimiz 2 yıla yakın bir süre maalesef düşman işgalinde kaldı.1461 yılında Fatih sultan Mehmet’in fethettiği Trabzon ilimiz Karadenizin inci şehirlerinden birisidir. Tarihiyle doğa güzellikleriyle gerçekten Trabzonlular olarak ne kadar övünseniz azdır. Trabzon da yaşayan İstanbul’a kültürlerini getiren ve burada bu kültürle çelişmeyen bağdaştıran Trabzonluların Kurtuluş gününü kutluyorum. Öncelikle çalışarak ve bu ülkenin güzelliklerinin farkında olarak birlik ve beraberlik içinde ülkemizi sadece düşmanın maddi kuvvetine değil Kültürümüze ve değerlerimize de sahip çıkmak ve korumak zorundayız. Esenler Trabzon Derneği Esenlerde yaptığı faaliyetlerle kendini göstermiştir.

Esenler değişiyor
Programda konuşan AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak da Esenler’de faaliyet gösteren derneklerin programlarına sık sık katıldığını belirterek, böyle programların derneklerin kendi kültürlerini tanıtması anlamında çok önemli bulduğunu söyledi. Esenler’de çok güzel çalışmaların olduğunu kaydeden Bak, Esenler’in daha da büyüyeceğini ve değişeceğini ve cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

 

Vatandaşlara karalahana ikramı
Yapılan konuşmaların ardından program, karalahana şenliği ile devam etti. Karalahana yemek için sabırsızlanan yüzlerce vatandaş, meydanda kurulan stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Esenler Belediye Başkanı Göksu,  beraberindeki protokol ile birlikte vatandaşlara karalahana ikramı bulunurken, vatandaşlar da kazanlarda pişirilen karalahanaları afiyetle yedi.

Esenler Trabzonlular Derneği tarafından yapılan lahanalar Esenler halkına ikram edildi. sanatçıların söyledikleri türküler eşliğinde ve folklor ekipleriyle Karadenizliler halay çektiler.
Daha sonra Program, Trabzonlu yöresel sanatçılarından Onay Şahin ve Mete Şahin verdikleri konserlerle devam etti.  Folklor ve kemençe ekiplerinin de performanslarını sergilediği programda, yüzlerce Trabzonlu hep birlikte horon tepti ve kolbastı oynadılar.


 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli