Esenler Stadyumu Esenlerin Amatörlerine Paralı

Esenler Stadyumu Esenlerin Amatörlerine Paralı

Esenler ilçesindeki tek stat olan Esenler Stadyumu, diğer belediyeye ait işletmeler gibi ticarileşti. Esenler’deki halkın malları daha önce olduğu gibi halka paralı, paran kadar yararlan, gerisi teferruat anlayışına bugün

İKTİDAR KADAR MUHALEFETTE SUÇLU
Esenler halkının yıllarca gözü gibi baktığı, kolladığı topraklar bir gece ansızın el değiştiriyor- din değiştiriyor ve halkın çıkarları adına değil egemenlerin, cepleri şişkinlerin arpalığına dönüyor. Tüm bu olaylar yaşanırken kimselerin, özellikle muhalefetin sesi çıkmıyor. Muhalefetin bu günahlara ortak olduğunu birileri birgün ilçe başkan ve yöneticilerine anlatmasını tüm Esenler halkı özlemle bekliyor.  

Esenler halkına ait yer bir gece ansızın belediyenin çöreklenmesiyle, İBB’nin el yordamıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilerek ticarileşen ve bugünlerde ihaleye çıkarılan yerin adı Esenler Kemer Stadyumu…

Toplam 3330 m2 üzerinde bulunan stat ve tesisleri için ihale 29 Ağustos'ta saat 11.00'de 121.000 TL muhammen bedelle yapılacak. İhaleyi kazanan kişi veya kulüp 1 yıl boyunca tesislerin tüm kullanım haklarına sahip olacak. İhaleye, daha önce İspark'a ait olan otoparkın da dahil olduğu öğrenildi.
 
AKP’Lİ MECLİS ÜYELERİ VE BAŞKAN YARDIMCILARI VERDİĞİNİZ SÖZÜ TUTUN
2014 yılında stadyum inşaat halindeyken CHP Meclis üyesi Mustafa Usta’nın soru önergesiyle Esenler belediye meclisinde gündem oluşturmuştu. Usta’nın soru önergesine, AKP Meclis üyesi aynı zamanda Belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın cevabı şöyle: “ Biz o stadyumu Esenlerin çocuklarına yaptık. Esenler’de bulunan spor kulüplerinin her birine soyunma odası vereceğiz. Bu yer Amatör kulüplerimizin hizmetinde olacak ve geleceğimiz olan çocuklarımızın sokaklardan kurtularak toplumun iyi birer bireyleri buralarda yetişecek” dediği meclis tutanaklarına geçmişti.
 
KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN İSYAN…
Esenler Kulüpler Birliği bu konuya büyük tepki gösterirken, bir bildiri yayımlandı. Bildiri ayrıca Esenler Kaymakamlığı'na da gönderildi. Kaymakamlık'a hitaben kaleme alınan yazıda şu ifadeler yer aldı:

"Esenler Belediyesi’ne ait olan stadyum 2014 yılında yıkılıp, arazisi yeniden stadyum yapılması için İ.B.B.’ye devredilmiştir. 3 yıllık yapım aşamasında Esenlerdeki bütün Amatör Spor Kulüplerine antrenman sahası servis verilmemesine rağmen, ayakta kalarak sabırla yeni stadın yapılmasını bekledik. İ.B.B. tarafından yeni yapılan stadyumda 11 Amatör spor kulübü olarak faaliyetlerimizi (antrenman ve maç) şampiyonluklar alarak gerçekleştirdik. Bu faaliyetler kapsamında aylık 10 bin sporcumuz ile birlikte spor yapmak isteyen Esenler'in çocukları, bu güzel tesislerden faydalanmıştır.

2018 yılından itibaren Beyoğlu ilçesinde faaliyet gösteren Erok Spor, profesyonel lige çıktığında, İ.B.B.’nin Esenler gençliğine yaptırdığı modern stadımızda, maçlarına başladı.2019 yılında stadımızı kullanabilmek sahiplenmek için adını Esenler Erok Spor olarak değiştirdi.

"Tesisin gerçek sahipleri amatör kulüplerdir"
Bu süreçten sonra İ.B.B.’ye ait olan tesisin Spor Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi. Spor Bakanlığı tarafından, ilçedeki 84 bin çocuk ve gencin tek faydalandığı bu stadyum ve kompleks özel bir şirket olan Erok Spor Kulübüne verildi. Bu yaşananlar Esenler’de yaşayan ve yöneten her insan için kara bir leke ve ayıp olarak kalacaktır. Esenler'de tek olan tesisin gerçek sahipleri çocuklar, gençler ve Amatör Spor Kulüpleridir. Özel bir şirket olan Beyoğlu’nun takımı Erokspor kamu vicdanında ve Allah katında bunu nasıl temizler bizler bilemiyoruz. Esenler’de bulunan 11 Amatör Spor Kulübümüz sezon boyunca 92 takım halinde yılı başka tesislerde tamamlamaktadır. Kendi tesislerine sokulmayan binlerce çocuk ve gencin siz kıymetli yöneticilerinden bu konuda destek ve yardım beklemektedir.

"Stadın tahsisini istemiyoruz"
1- Esenler Gençliğine yapılan stadyumumuzun profesyonel olarak başka ilçeden gelen bir spor kulübünün gelip bizi dışarıda bırakmasını kabul etmiyoruz.
2- Sahanın çim yapılmasını istemiyoruz.
3- Bize yetmeyen stadyumun dışarıdan gelen bir kulübün altyapısına verilmesini istemiyoruz.
4- Esenler'deki tek stadın kullanım hakkının Erok Spor’a verilmesini kabul etmiyoruz.
5- Esenler'in  tek stadının başka bir yeni saha yapılmış gibi tahsis edilmesini istemiyoruz.
6- Esenler'de eğitim gören 84.000 öğrenci için tek stadyumun Erok Spor'a verilmesini istemiyoruz.
7- Esenler Kulüpler Birliği Türkiye’nin ve Esenlerin geleceği olan çocukları için sessiz kalmayacaktır."
 
GÖKSU BELEDİYE BAŞKANI AMA HANGİ GÖKSU…HANGİ SÖZÜNE  İNSANLAR İNANSIN
 Esenler Belediye Başkanı Göksu, Katıldığı bir iftar programında, Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasına ‘en çok Yunan medyasının sevindiği' konuşması ile tepki çekmiş ve kamuoyunu bayağı tedirgin etmişti.  İBB Meclisi'nin AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun Esenler İlçesi için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kesenin ağzını açtığı ortaya çıktı. Diye ulusal basında haberler bugünlerin habercisiydi.
BAKIN SEÇİM VAATLERİ VE HALK NASIL KANDIRILMIŞ
İmamoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi mazbatası 17 Nisan tarihinde verildi. İmamoğlu'nun mazbatasını almadığı ve Mevlüt Uysal'ın başkanlığı sürdürdüğü 8 Nisan 2019'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler'e yapılacak Spor Külliyesi için sözleşme imzaladı.
 
251 bin metrekarelik alandaki külliyenin içinde 13 adet futbol sahası olması planlanıyor.
GÖKSU, 13 ADET FUTBOL SAHASI DEMİŞTİ ELİMİZDE OLANI DA KAYBEDİYORUZ
Başkan değişmeden hemen önce yapılan sözleşmeye 25 milyon 480 bin TL ödendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü, Esenler İlçesi Kamp Eğitim Merkezi İnşaatı için yerel seçimlerden 1 ay önce ihaleye çıkmıştı. İhaleye 6 teklif gelmiş, ihaleyi Ermit Mühendislik İnşaat, Sanayi ve Ticaret A.Ş. almıştı.
25 milyon 480 bin TL'lik ihalenin sözleşmesi ise yerel seçimlerin hemen ardından 8 Nisan tarihinde imzalandı. Esenler'de herkesi sporla buluşturmayı amaçladıklarını belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “İstiyoruz ki her yaştan vatandaşımız bol bol spor yapsın, sağlıklı ve zinde nesiller yetişsin” diye konuşmuştu. Kemer Mahallesi'nde, toplam 251 bin metrekarelik alanda açılacak Spor Külliyesi'nin içinde futbol takımlarının antrenmanlarını yapabilecekleri 13 adet futbol sahası, 5 bin 339 seyirci kapasiteli Esenler Stadyumu, ve 278 araçlık otoparkın yapılması planlanıyor.
 BU PROJEDEN KİMLERİN YARARLANACAĞI BELLİ DEĞİL

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı