Esenler Siyaseti, Başarılı, Atatürkçü, Çağdaş ve Tecrübeli Okul Müdürlerini Tasfiye Etti

Esenler Siyaseti, Başarılı, Atatürkçü, Çağdaş ve Tecrübeli Okul Müdürlerini Tasfiye Etti

Yeni çıkan yasaya göre 4 görev yılını dolduran okul müdürlerinin tamamını havuza alan Milli Eğitim Müdürlüğü burada yapılan değerlendirmeyle AKP’li olmayan okul müdürlerini göre



Esenler Siyaseti, Başarılı, Atatürkçü, Çağdaş ve Tecrübeli Okul Müdürlerini Tasfiye Etti

Yeni çıkan yasaya göre 4 görev yılını dolduran okul müdürlerinin tamamını havuza alan Milli Eğitim Müdürlüğü burada yapılan değerlendirmeyle AKP’li olmayan okul müdürlerini görevden alıyor.

Yapılan puanlama sonucunda 75’in altında puan alarak başarısız sayılan okul müdürleri görevlerinden alınmış ve yöneticilikleri son bulmuş oldu.

Değerlendirmeyi yapan komisyonda puanlamanın yüzde 40’ını okuldaki en kıdemli öğretmen, en kıdemsiz öğretmen, öğretmenler kurulunca seçilen 2 öğretmen, okul-aile birliği başkanı ve yardımcısı ile öğrenci meclis başkanı yaptı. Ancak yüzde 60 gibi sonucu doğrudan belirleyen kısmını ilçe milli eğitim müdürü ve iki şube müdürü değerlendirdi.
 
Görevleri başında iken Kaymakam, Belediye başkanı, Milletvekilleri ve STK yöneticilerinin plaketlerle ödüllendirdikleri bu okul müdürlerimizin şimdilerde yanlarında kimselerin olmamasını görmekteyiz. Hatta bazı okul müdürlerinin hijyen konusuna verdikleri önemden dolayı beyaz bayrakla ödüllendirildiklerine şahit olmuştuk.
 
Gazetemizi arayarak yapılan bu uygulamaya vatandaşların yanı sıra siyasi puanlama ile görevden alınan okul müdürlerinden bir hayli tepkiler geldi.
 

STK’lar AKP’nin baskıcı, faşist uygulamalarına boyun eğdi
İsminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi,”Öyle ki bugün siyasi bir kararla yapılan puanlamanın kurbanı olan, görev aşkı ile çalışan okul müdürlerimiz, benim şahit olduğum bir ortamda okullarında bazen paspas yaptılar, boya badana yaptılar. Yaz boyunca hasret kaldıkları köylerine gitmeyerek izinlerini bile kullanmadılar. Bunlar çağdaş eğitimin öncüleri çocuklarımızın da geleceğini hazırlayan aydınlarımızdırlar. Görevine son verilen müdürler yalnız eğitimi bir parçada düşünmeyerek çağdaş eğitimin gerekleri olan birçok dalda çığır açması için faaliyetler yaparak Esenler ilçesinin kültür seviyesinin yükselmesine katkı sunmaya gayret gösterdiler. Görevlerinin başında iken yanlarında olanlar, çocuklarının iyi eğitilmesi için yalakalık yapanlar, başta STK yöneticileri ve öğrenci velileri bu yanlış uygulamaya tepki göstermeyerek sesiz kalmaları AKP’nin baskıcı, faşist uygulamalarına boyun eğmekten başka bir şey değildir” dedi.      

Atatürkçü ve Çağdaş eğitime tasfiye operasyonu
Görevinden haksız bir puanlama ile alındığını söyleyen bir okul müdürümüz,” Anayasa Mahkemesinde iptal istemiyle sırasını bekleyen 6528 sayılı kanunla yeniden düzenlenen 652 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Tamamına yakını hükümete yakın kişilerden ve sendikanın belirlediği puancılardan oluşan AKP’liler adeta bizlerden rövanş alır bir dudum sergilediler.

Yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile bir kısm atamaları iptal edilen, bir kısmı da geçici olarak görevlendirilen şube müdürlerinin, önceden birlikte çalışmadığımız halde, adını bile bilmediğimiz, yeteri kadar tanımadığımız okul müdürlerine 100 puanlık değerlendirmenin 60 puanlık kısmını takdir etmeleri siyasi bir karardır.

Kendi sendikalarına üye olmayanların dışlandığı ve AKP iktidarına yakın sendikanın hazırladığı listeler üzerinden çalışılarak puanlamaların yapıldığı, diğer sendikalara üye olanlara ise düşük puanların verildiği bu uygulama çağdaşlığa ve Atatürkçü eğitime tasfiye operasyonudur.

Herkes tarafından malum olan sendika üyesi okul müdürlerinin geçer puan aldığı ve geri kalan tüm okul müdürlerinin yandaş sendikaya üye olmadıkları gerekçesiyle adeta cezalandırılarak başarısız sayıldığı bu uygulamayı kınıyoruz. Burada isyanımız 75 ve üzeri puan alan okul müdürlerine değil, değerlendirmede adil davranmayan ve malum sendikanın hazırladığı listelerle hareket eden yetkilileredir. Yapılan bu hukuksuz işlemin adalet süzgecinden süzülerek hakikatin tecelli edeceğine inanıyoruz. Birileri tarafından başarısız sayılsak da, Esenler halkının nezdinde ve kamu vicdanında başarılı olduğumuzun ispatı bizlere verilen ödüllerdir, yaptıklarımız görevimizin başındayken taktire şayanken puanlamada hukuksuzluk yapmalarına müsaade eden vicdanlarının seslerini bir kere daha dinlemelerini istiyoruz” dedi.


Aydınlık yarınları karanlığa dönüştürme projesidir  
İlçe milli eğitim müdürüne ve AKP ilçe başkanına tepki gösteren bir başka okul müdürü ise şöyle dedi.” Sisteme giren her eğitim yöneticisi yalnızca kendisine verilen toplam puanı görmektedir. İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin verdiği puanları görememektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ve milli eğitim müdürlükleri, yaptıklarının ve verdikleri puanların arkasında iseler, adil ve hakkaniyete uygun davrandıklarını düşünüyor iseler, çekinmeden sonuçları açıklamalıdırlar. Açıklanacak sonuçlar, eğitim yöneticilerine başarılarına göre mi siyasi tercihlere göre mi puan verildiğini de gösterecektir. İlçe milli eğitim müdürü ve AKP ilçe başkanı görev yaptığımız dönemde, yapılan etkinliklerimizden gururla bahsederlerken demek ki siyasi şov yapıyorlardı. Puan verirken, ayni siyasi duygularla davrandıkları ortaya çıkmıştır. Bunlar ülkenin geleceğini ve aydınlık yarınlarını karanlığa dönüştürmek için misyon üstlenenlerdir” dedi.

 

Peki sizce bu okul müdürleri başarısız mı? Siz değerli okuyucularımızın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.   
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli