Esenler Seyahat İzin Belgesi' İçin Kaymakamlığa Akın Etti

Esenler Seyahat İzin Belgesi

Şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlar için Seyahat İzin Belgesi zorunluluğu getirilmişti. Belgeyi almak için kaymakamlıklara başvurarak evrak çıkartılması gerekiyordu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşü

ESENLER KAYMAKAMLIĞININ ÖNÜNDE SEYAHAT BELGESİ KUYRUĞU
Koronavirüsü tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanlığı genelgesine rağmen ve tüm riskleri göze alarak Esenler Kaymakamlığının önünde sıra beklemek için uzun kuyruk oluşturdular. Yoğun müracaatların olması nedeniyle yetkililer internet sisteminin ağırlaştığını, çöktüğünü, İnternetin ağır çalışması işlemlerin yavaşlamasına ve kuyruğun uzamasına neden olduğunu söylediler.

Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında." Kimler Başvurabilir
- Tedavi ihityaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,
- Birinci derece yakınların vefat eden veya ağır hastalığı olan,
- Son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde, kalacak yeri bulunmayanlar.

Süreç nasıl işliyor
1- e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor.
2- Başvaru, Seyahat İzin Kurulu'na iletiliyor ve Kurul tarafından değerlendirilmeye alınıyor.
3- Seyahat İzin Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonrasında başvuru sahiplerine "Başvurunuz kabul edilmiştir" veya "Başvurunuz ret edilmiştir" şeklinde SMS'le bildirim yapılıyor.
4- Başvurusu kabul edilenler, otogar veya hava alanlarında oluşturulan başvuru masalarından T.C. kimlik numarası ile doğrulama yaptıktan sonra kabul ediliyor.

Yurt içinde bir yerden başka şehre geçecek vatandaşların seyahat izin belgesi alması zorunlu hale gelmişti. Başvurudan önce yer hizmetleri personeli yolculara gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Yapılan bilgilendirmelerde başvuru şartları yazan bir bildiriyi okumaları isteniyor. Seyahat izin belgesi internetten alınacak. E Devlet kapısı üzerinden tüm vatandaşları ilgilendiren yeni hizmet geldi. Yapılan son dakika açıklamasında seyahat izin belgesinin e Devlet kapısı üzerinden alınabileceğine yer verildi. Seyahat izin belgesi talepleri, Seyahat İzin Kurullarınca gecikmeksizin değerlendirilerek vatandaşlara sunulacak.