Esenler Semt Pazarlarında Koronavirüsü' Takan Yok!

Esenler Semt Pazarlarında Koronavirüsü

Vatandaşların ihtiyaçlarını temin ettiği semt pazarlarında tüm uyarılara rağmen yeni tip Coronavirus tedbirleri kapsamında, uygulanması ve uyulması gereken kurallara vatandaşlar riayet etmedi.

Esenler- Kemer Mahallesi Çarşamba Pazar yerinde zabıtanın girişte uyarıları dikkate alındı, Pazar tezgahlarında alışveriş yapılırken sosyal mesafeyi takan olmadı.

KEMER SEMT PAZAR YERİNDE KONULAN KURALLARA UYULMADI
Bilim insanlarının, sağlıkçıların, yerel yöneticilerin, görsel ve yazılı medyanın sosyal mesafenin korunması konusunda yaptıkları uyarılar bazı duyarsız vatandaşlar tarafından dikkate alınmıyor. Özellikle semt pazarlarında bu uyarılara uyulması konusunda yapılan denetimlerin boşa çıktığını gözlemledik.

PAZARCI ESNAFI KURALLARA UYDU - VATANDAŞ UYMADI
Tüm semtlerde olduğu gibi Esenler’de de vatandaşların günlük temel gıda ihtiyaçlarını temin ettiği semt pazarlarında yapılan uyarılara, konulan kurallara uymadılar. Esenler Kemer Mahallesinde Çarşamba günü kurulan semt pazarında, Esenler Belediye zabıtası girişe turnike koyarak hem vatandaşlara hem pazarcı esnafına uyulması gereken kuralları anlattılar. Pazara gelen vatandaşların ve pazarcıların çoğu maske takarken, bazı vatandaşlar tezgah başlarında sosyal mesafeyi korumadan ve ürünlere dokunarak seçmece usulü alışveriş yapmaları da dikkat çekti. Pazarcı esnafı ise kurallara uyarak müşterileri ile sosyal mesafeyi korudular, maske ve eldivenlerini takarak hizmet ettiler.


Atışalanı caddesinde durum böyle…


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli