Esenler Semt Pazarlarında KORONAVİRÜS' Sessizliği

Esenler Semt Pazarlarında KORONAVİRÜS

KORONAVİRÜS nedeniyle ülke genelinde salgının etkilerini azaltmak için önlemler alınırken, semt pazarlarında da müşteriler ve pazarcılar kendilerince bazı önlemler almaya çalışıyor. Evde kalınması y&oum

Türkiye'yi ve tüm insanlığı tehdit eden KORONAVİRÜS nedeniyle semt pazarlarında korkunun, endişenin ve gelecekte neler olacağının belirsizliğini gözlemledik. Tüm bu gelişmelere rağmen vatandaşlar günlük yaşamlarını da sürdürmeye çalışıyor. Esenler’de kurulan semt pazarlarında alışveriş yapanlarla pazarcı esnafı maske, eldiven ve kolonya ile virüsten korumaya çalışıyor.

Esenler’liler maske ve eldiven takarak alışveriş yapıyor, Koronavirüs’den kendilerince korumak için önlemler alıyorlar. Ne kadar etkili olur bilmiyor, ama önlem alıyorlar. Kim ne söylerse söylesin insanımız beslenmek, esnafımız evine ekmek parası götürmek için tüm tehlikelere ve uyarılara rağmen çarşı Pazar alışverişini yapmak, pazardan bir şeyler almak zorunda.

BU İŞİN CİDDİYETİNİ HERKES KAVRAMALI
Esenler sent pazarında Pazar alışverişine çıkan vatandaşlara mikrofon uzattık: Günlük hayatımıza devam ederken yapılması gerekenleri yapıyoruz. Hem evimizde hem de dışarıda çeşitli önlemler alıyoruz. Mecburen dışarı çıkıyoruz ama yapabileceğimiz bir şey yok. Eve gittiğimde hemen üstümü değiştiriyorum. Ellerimi, yüzümü yıkıyorum. Kendi sağlığımızın yanı sıra çevredeki insanların sağlığı için önlem almalıyız. Bu işin ciddiyetini herkes kavramalı. Bu işin şakası bile olmaz"

“C VİTAMİNİ TAŞIYAN MEYVELERDE SATIŞLARIMIZ ARTTI”
Pazarcı esnafının da, virüsten korunmak için eldiven ve maske taktığını gördük. Pazarcı esnafımız , "Önlem almak zorundayız. Parayla çok fazla temas ediyoruz ama ne yapalım ekmek parası, geçim derdi. Elimizi mümkün olduğunda dezenfekte etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizle mesafe kuralına uymaya gayret ediyoruz. Eldivensiz iş yapmıyoruz. Ellerimizi, yüzümüzü yıkıyoruz" diye konuştular. Salgının ortaya çıkmasının ardından özellikle C vitamini taşıyan meyvelerde satışlarımız arttı.  Salgından sonra portakal, mandalina, kivi gibi ürünlerin satışları arttı. Bu ürünlere ciddi bir talep var" dediler.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı