Esenler Şehidini Binlerle Uğurladı

Esenler Şehidini Binlerle Uğurladı

Şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe'nin Esenler'deki, Şehit Jandarma Er Özcan Özden'in ise Sultangazi'deki evine acı haber ulaştı.

Esenler Şehidini Binlerle Uğurladı…

Şehit Jandarma Onbaşı Volkan Karatepe'nin Esenler'deki, Şehit Jandarma Er Özcan Özden'in ise Sultangazi'deki evine acı haber ulaştı.

Tunceli'de şehit olan jandarma onbaşı Volkan Karatepe'nin cenazesi helallik alınması için Esenler'deki baba ocağına getirildi. Şehidin cenazesi evin önüne geldiğinde Binlerce mahalle sakininin teröre lanet okuyarak sloganlarla karşıladığı cenaze Zeytinburnu'ndaki Eriklibaba Kültür ve Cemevi Derneğinde yapılacak olan tören için dualarla uğurlandı.

Şehit Karatepe'nin cenazesi Atatürk Havalimanı'ndan alınarak Esenler Oruçreis Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Mahalle sakinleri Karatepe ailesini zor zamanlarında yalnız bırakmadı. Aile, taziyeleri evlerinin önünde kurulan taziye çadırında kabul etti. Aile üyelerini yakınları ve komşuları teskin etmeye çalıştı. Taziye evine vatandaşların yanı sıra Esenler’deki siyasilerde gelerek aileye başsağlığı dileklerinde bulundular. Esenlerd’eki tüm siyasi ilçe başkanları taziyelerde bulunurken, CHP milletvekillerinden Enis Berberoğlu ve ilçe yöneticileri kalabalık bir gurupla taziye için cenaze evine geldiler.    

Binlerce mahalle sakini şehidi dualarla karşıladı,. Karatepe'nin cenazesi tekbirler eşliğinde evinin bulunduğu sokağa getirildikten sonra, yapılan dualarla şehidimizden helallik alındı. Büyük bir kalabalığın toplandığı cenazede 'şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları yankılandı.


Şehidin cenazesi törenin ardından Zeytinburnu Eriklibaba Kültür ve Cemevi Derneği’ne götürüldü. Burada da binlerce vatandaş, şehidi yalnız bırakmadı, Eriklibaba Kültür ve Cemevi Derneği’nin avlusu doldu taştı. Cenazeye İstanbul valisi hazır bulunurken CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu ve çok sayıda CHP’li çelenk gönderdi.  Askeri erkândan çok sayıda kişiler, CHP Milletvekillerinden, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Aykut Erdoğdu, CHP’li ilçe belediye başkanları Esenler Kaymakamı, Esenler belediye Başkanı cenazeye katıldılar.  Cenaze duası yapıldıktan sonra, top arabasına konuldu, bir süre sonra Volkan Karatepe'nin cenazesi top arabasından omuzlara alınarak taşındı.   
 
Buradan alınan Şehit Volkan Karatepe'nin cenazesi uzun araç konvoyu eşliğinde Edirnekapı Şehitliği’ne getirildi.  Karatepe , Edirnekapı Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı