Esenler Sanatı, Sanatçıyı Sevmeli

Esenler Sanatı, Sanatçıyı Sevmeli

Ben Cumhuriyetimi ve onun kurucusu Atatürk’ ü çok seviyorum

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler’ in sevilen simalarından İsa Koç ile Cumhuriyet gençliğini konuştuk.

Koç, “ Ben Cumhuriyetimi ve onun kurucusu Atatürk’ ü çok seviyorum, onun sanata, sanatçıya verdiği değeri bugünkü siyasetçileri gördükçe daha iyi anlıyorum.”

“Ben, ayrım yapmadan ülkemi, ülke insanımı yani herkesi seviyorum. Siyah beyaz televizyondan, bugünlere gelen bir sanat yaşantım vardır. Yaşadığım bu topraklar üzerinde bazen acılar bazen de sevinçler yaşadım, acıları yüreğime gömdüm. Bakınız, Dede Korkut tek başına yaşardı, ama sofrasında 4 kaşık vardı. Neden biliyor musunuz? Aşını, işini insanlarla paylaşırdı. Biz, Dede Korkutları, Hacı Bektaşi Velileri, Pir Sultanları, Mevlanaları, Yunus Emreleri iyi okumalıyız, onların izinden yürümek insanlığa yapılacak hizmetlerin en güzeli en aslıdır bence.  Onlar, bizlere bilgi, fikir, edep bıraktı. Ulu önderimiz ise biz bir vatan bıraktı, özgür birey olmayı bıraktı. Biz böyle büyük mirasın sahipleri olarak ne mi yaptık? Bu mirasları yavaş yavaş yedik, arkadan gelecek olanlara da hiçbir şey bırakmadık. Bakınız, bu cennet vatan hiçte iyi yönetilmiyor. Bununda suçlusu bizleriz. İyi yöneticiler seçemedik, iyi ve ahlaklı gençler yetiştiremedik. Benim bir kızım, bir de oğlum var, ikisinde yurtsever, Atatürkçü yetiştirdiğime inanıyorum.”

“Bakınız, Yunus Emre ne demiş? ‘Cenneti kazanmak istersen öldür yalanı, Allah’ ını seversen incitme canı.’ Bu söylem bir nimet değil de nedir? Biz kim oluyoruz da cana kıyıyoruz? Bir karıncayı bile incitmeyi kendimize hak görmemeliyiz, yalan ise asla söylememeliyiz.”

“Geçtiğimiz ay Kazakistan’ a gittim. Orada ülkemi temsil etmek için sazımla, sözümle söylemlerde bulundum. Mevlana ile Köroğlu arasında yaşamış bir yiğit olan Dede Korkut’ u andık. Bizler Dede Korkut’ u bile iyi anlayamamış, iyi tanıyamamışız. Dede Korkut, zenginden alıp fakire verirdi. Kazaklar beni çok sevdi. Orada türküler besteledim, türküler söyledim. İyi bir intiba bıraktığımın inancındayım. Vatanımdan 4 günlük ayrılık beni hasetlendirdi. Biz sanatçılar duygusalız biraz, her halde ondan. Buradan şunu söylemek istiyorum. Ülkemi yönetenler çağdaşlaşmalı, Atatürk’ün çizdiği yoldan sapmamalı. Gençliğimize ise Türk, övün, çalış ve güven diyorum. Gençlerimiz ve ülke insanımız, üretmeden tüketme alışkanlığından vazgeçmelidirler. Top yekûn eğitim seferberliği yapmalıyız. Gençlerimiz, vatanını, ulusunu sevmelidir. Çünkü Atatürk ülkeyi gençliğe emanet etmiştir. Sanata, sanatçıya bakış açımız değişmelidir. Toplumları toplum yapan etkenlerden biride sanattır, sanatçıdır. Biz eli bıçaklı, tabancalı ve madde bağımlı gençlik görmek istemiyoruz. Ülkemize kimsenin zarar vermesini istemiyoruz.” Dedi.