Esenler SP Müftü Vekilini Ziyaret Etti.

Esenler SP Müftü Vekilini Ziyaret Etti.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 

Ekim ayının ilk haftası Diyanet teşkilatında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Esenler SP İlçe Başkanı Erol Urhan,ve yöneticileri bu gün Esenler İlçe Müftülüğü’nü ziyaret ederek  “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinliklerini kutladı.

Müftü vekili Mehmet Keskinci, yapılan ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getirerek kutlamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Keskinci, “Ekim ayının 01-07 günü   “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Her müftülük, her ilçe ayrı kutlama yapıyor. İlk kutlamayı Diyanet İşleri Başkanlığı yapıyor. Öncelikle camilerimizi onaran, liderlik yapan, hayır hasanette bulunan kardeşlerimizin hatmi şerifleri indiriliyor. Bu hatmi şeriflerin duaları yapılıp bütün ölmüşlerimize bağışlanılıyor. Ayrıca bazı konferanslar yapılıyor. Fakirlerimize ve yoksullarımıza yardımlar yapılıyor.” dedi.

Esenler SP İlçe Başkanı Erol Urhanise, “Bizler de bu ziyaretten mutluluk duyduk, fikir alışverişinde bulunduk. Camiler Beytullah’ın şubeleridir. Hiçbir müslüman şiddetten, terörden hatta zulümden yana olmaz. Dinimiz sevgi dinidir. Mevlana, Yunus Emre örnektir. Biz bu haftanın öneminden dolayı Müftülüğümüzü ziyaret etmiş bulunuyoruz. Müftü Bey’in hacda olması  nedeniyle Vekili Sayın Mehmet Bey’e tebriklerimizi iletmiş oluyoruz.” dedi.

SP ilçe Başkanı “Camiler ve Din görevlileri haftası” için Esenler Müftülüğü’ne ziyarete gitmeden önce kendisini SP İlçe Merkezi’nde Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı Mehmet Sanin ziyaret etti. Yaklaşık bir saatlik ziyarette Esenler’deki ortopedik engellilerin sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ortopedik Engelliler Dernek Başkanı, “Engelli olmak zor ama Esenler’de engelli olmak daha da zor. Bizim uğraşımız bu engelleri bütün zorluklara rağmen aşmak, yapacağımız bazı etkinliklerde ve projelerde siyasilerin bize destek vermeleri arzumuzdur.

ESDEF kurucu Başkanı Mustafa Kaplan SP İlçe yöneticisidir. Kendisi sağolsun ESDEF başkanlığı yaptığı sürede bizlerle çok ilgilendi defalarca bazı projeleri olduğunu söyledi. Her ne kadar ESDEF başkanlığından ayrılmış olsa da kendisinin yanımızda olacağına yarım kalmış projelerini hayata geçireceğine samimiyetimle inanıyorum.” dedi.

SP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Engelliler Derneği Başkanı’nın kendilerini ziyaret etmesinden memnun olduklarını belirtti.

Başkan Erol Urhan, ”Biz engellilerin her zaman yanındayız. Onların sorunlarını çözmek de görevimizdir. Biz daha önce engellileri ziyaret ederek dertlerini dinledik, diyaloglarımız devam ediyor. Devletimizin asli görevlerinden bir tanesi de toplumun huzur ve güvenini sağlamak, vatandaşın sosyal refahını en üst seviyeye çıkarmaktır. Yerel yönetimlerin de aynı görevleri üslenmesi lazımdır. Engelli vatandaşlarımıza acıyarak veya üzülerek bakmamalıyız onlara imkan sağlayarak, toplumumuzun bir parçası olduklarını kabullenmeliyiz. Bizim üstümüze ne düşüyorsa hangi görev verilirse verilsin biz verilen görevi yapmaya hazırız.” dedi. 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli