Esenler Rumelililer Derneği Bayramlaştı.

Esenler Rumelililer Derneği Bayramlaştı.

Başkan Dindar, “Van’ da ki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum...

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Esenler Rumelililer Derneği Bayramın dördüncü günü dernek merkezinde yoğun bir katılım ile bayramlaştı.

Bayramlaşma törenine Rumelililer Konfederasyonuna bağlı dernekler ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Esenler’ de yaşayan Rumelililer katıldı.

Dernek merkezindeki bayramlaşma töreninde davetlilere uzun bir konuşma yapan Esenler Rumelililer Dernek başkanı Fettah Dindar, önümüzdeki günlerde yapacakları etkinliklerden de bahsetti.

Başkan Dindar, “Van’ da ki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum. Bugün burada bayramlaşmamıza katılan tüm misafirlerimize en içten saygılarımı sunuyorum.” Dedi. 

Daha sonra, bayramlaşmaya katılan dernek başkanları sırası ile söz alarak günün anlam ve manasına vurgular yaparak  bayramlaşmaya katılanlar ile bayramlaştılar.

Kocaeli Rumelililer dernek başkanı Kenan Balkan ise, genelden yerele kadar bir çok konuya değindi.

Balkan, “Cumhuriyetimizi yas ile kutladık. M.K. Atatürk, bugün yaşasa idi Van’daki deprem felaketini yerinde incelerdi, şehitlerimizi rahmet ile anardı, aynı zamanda da Cumhuriyeti anlamına yakışır şekilde kutlardı. Cumhuriyet etkinliklerini bahane ederek kutlamayanları Cumhuriyetin bir çocuğu olarak kınıyorum. Yüce ulusumuzun ve tüm hemşerilerimizin bayramını da en yüce duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Bayramlaşma sonrası Rumeliler kendilerin ait türküleri koro halinde söylediler. İlahiler ve Türk Sanat Müziği’nden resital sundular.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı