Esenler Rumelilerden Dillerden Gönüllere Nağmeler"

Esenler Rumelilerden Dillerden Gönüllere Nağmeler

Esenler Rumelililer Derneği Türk Sanat Müziği korosu 4 Şubat 2017cumartesi günü saat 19.30 da Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde Esenler halkına Türk Sanat Müziği ziyafeti çekti. . Konsere de

Esenler Rumelilerden “Dillerden Gönüllere Nağmeler"
 
Esenler Rumelililer Derneği Türk Sanat Müziği korosu 4 Şubat 2017cumartesi günü saat 19.30 da Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde Esenler halkına Türk Sanat Müziği ziyafeti çekti. . Konsere derneğin folklor ekibi yöresel giysileri ile alkış aldı ve halk oyunları gösterisiyle katılımcılara neşeli saatler yaşattı.
 
Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’ni olduran Esenler’liler Türk Sanat müziğine doydular, kulaklarının basını sildiler " RUMELİDEN ESENLERE, DİLLERDEN GÖNÜLLERE NAĞMELER" ismi ile düzenlenen geceye katılım yoğundu. Esenlere Belediye Başkanı M.Göksu ve belediye birim müdürlerinin yanı sıra Esenler Belediye meclis üyeleri topluca katıldılar. CHP Eski ilce başkanlarından Şuayip Vardar, CHP İstanbul il yöneticisi Aksal Örüklü, meclis üyesi Mustafa Usta, ilce yöneticileri ve CHP Bayrampaşa meclis üyesi ve eski dernek başkanlarından Fettah Dindar, Emekli paşalar, Esenler’deki STK Başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş Türk Sanat Müziği korosunun şarkılarına katılarak gönüllerince eğlendiler.
 
Geleneksel hale gelen 4 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 19.30 da düzenlenen Esenler Rumelililer Derneği Türk Sanat Müziği korosu etkinliğinde kalplere huzur veren bir konser ve halk oyunları ile Rumeli havası estirildi. Sunucunun dernek faaliyetlerini ve bundan sonra yapacakları projeleri tek tek anlattığı etkinlik de heyecan, coşku ve kardeşlik egemendi.. Sunucunun, Katılımcıları anons yapmasıyla başlayan program katılımcıların coşkulu alkışlarıyla başladı.

 


Esenler Rumelililer Derneği Başkanı Muharrem Aydınoğlu yaptığı açılış konuşması kısa, öz ama vurguluydu.Aydınoğlu,” Bu akşamı Kadir Topbaş Kültür merkezinde gerçekleştirdiğimiz gecemize katılım göstererek bizleri onurlandıran siz gönül dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Esenler Rumelililer Derneği yönetim kurulu arkadaşlarım üyelerimiz ve şahsım adına şükranlarımı saygılarımı sunarım. Nice mutlu huzurlu günleri birlikte yaşamamızı dilerim.
 
Esenler Rumeliler Derneği geçen yıllar içinde Esenler Kültür Merkezi’nde ve Esenler Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde konserler vermişti. Diğer etkinliklerinde Esenler Rumeliler Derneği Türk Sanat Müziği korosu konser vermeden önce Rumeli kültürünü yansıtan folklor gösterileri ve konseri ile izleyenleri büyülemişti. Her yıl tekrarlanan bu etkinlik kamuoyu tarafından beğeni ile karşılanmıştı. Tekrar böyle bir etkinlik kararı aldık, şimdi sizlere, gönüllerinize hitap edecek olan Türk Sanat Müziği koromuzu, siz değerli gönül dostlarımızla baş başa bırakıyorum, bu programın hazırlanmasında emeği gecen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


 







  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı