Esenler Rumeliler Dostluk Gecesinde Biraradaydı

Esenler Rumeliler  Dostluk Gecesinde Biraradaydı

Esenler Rumeliler Derneği Dostluk Kardeşlik ve Dayanışma Gecesinde bir araya geldiler. Geceye çok sayıda Rumelilerin yanı sıra siyasi parti milletvekili adayları, Belediye başkanı M.Tevfik Göksu ve Kaymakam Nazım Madenoğlu katıld?

 

 

 

 

 

 

 

 

Esenler Rumeliler Derneği Dostluk Kardeşlik ve Dayanışma Gecesinde bir araya geldiler. Geceye çok sayıda Rumelilerin yanı sıra siyasi parti milletvekili adayları, Belediye başkanı M.Tevfik Göksu ve Kaymakam Nazım Madenoğlu katıldı.

 

Gecece de konuşma yapan RumeliBalkan Türkleri Federasyonu Başkanı Süheyl Çobanoğlu” biz bu yola çıktığımızda iddialıydık, siyasete müdahale edeceğiz demiştik. Bizi birçok arkadaşımız eleştirmişti ama bugün görüyoruz ki aday olan hemşerilerimizin sayısı yok denecek kadar az. Çok sınırlı sayıda hemşerimiz aday olabildi. Kurucu başkanımız Özcan Pehlivanoğlu MHP’den Federasyon Başkan Yardımcımız Faik Günay CHP’den danışma kurulu üyemiz Gülay Vatansever AKP’den Milletvekili Aday olmaları siyaset sahnesinde var olmamızı göstermektedir.

Özcan pehlivan oğlu MHP: Biz dernekler içerisinde en iyi derneğiz ben biraz kırgınım birazda küskünüm. Birliğimiz ve beraberliğimiz olmazsa Rumelilerde olmaz.

Saffet Sancaklı MHP: Siyasi konuşma yapmayacağım Rumeliler çalışkan, onurlu, hassasiyetli ve asaletlidir. Biz bu ülkede polise ve askere saygılıyız. 1952’de bütün topraklarımızı ve tarlalarımızı bırakarak geldik. Biz sokak hareketlerinde yolkuz buda bizim vatanseverliğimizdir.

 

Bahri Sipahi 2. Bölge milletvekili: Sevgi ve saygılarımı sunuyorum 1966 senesinde bu ülkeye geldim. Ben ülkenin sevdalısıyım. Bu ülkeyi misaki milli sınırlarımızı çizen kahramanlarımızı şükran sunuyorum. Ben Mustafa kemal ve arkadaşlarını saygıyla anıyorum.

Hüseyin Bürge AKP: Esenlerdeki Rumeliler hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum. Ben korku siyasetine karşıyım. M.kemal atamızın yurtta sulh cihanda sulh sözünü Balkan Coğrafyasında anlatan biriyim. Makedonya Balkan Derneği başkan yardımcılığı yapan kardeşinizim. 2. Bölgeden AKP’nin adayıyım ve Bayrampaşa’nın gür sesi olacağım.

Gülay Vatansever 3. Bölge Milletvekili: Ben Makedonyalıyım. 3. Bölge AKP’nin 13. sırasındayım Rumeli olmaktan gurur duyuyorum. Atamızın yolunda ilerleyeceğim onun ilkelerinden ayrılmadan halkım için çalışacağım.

Ayhan Bölükbaşı: Ben AKP’li vekillerin açıkladığı gibi bende AKP’liydim. Benim burukluğum ve kırgınlığım var. Ben aday gösterilmeyince bağımsız aday oldum. Hiçbir ahlaki değere uymayan bir anlayışla aday olmam engellendi. Adaylık sürecinde şahsıma gösterilen teveccüh adaylığımdan çok önemliydi. Bana destek olan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Benim adaylığımın kabul görmemesi uyuyan devin uyanışı olmuştur. Demokrasinin ve insan haklarının gelişmesi için bir ışık olmuştur.

Rumeliler Onursal Başkanı: Biz bu ülkenin 1. Sınıf insanlarıyız. Bayrağımızı topraklarımızı en çok seven ve sahipleneniz. Bugün kırgınlıkları bırakarak barış ve sevgiyi yakalamalıyız.

M. Tevfik Göksu: Esenler Rumeliler derneğinin dostluk dayanışma kardeşlik gecesinde bir aradayız. Umuyorum ki bu kardeşlik ülke kardeşliğine büyüklüğüne vesile olsun. Siz Türkiye’yi hasretiyle yaşattığınız. Balkan topraklarından gelen sevgi ve saygıyı değer kardeşlerimizsiniz..

Nazım Mağdenoğlu: EsenlerRumelilierin birlik ve beraberlik yemeğindeyiz. Birlik ve Beraberlik denilince akan sular durur. Yalnız Esenlerdeki Rumeliler değil Türkiye’deki Rumelilerin kardeşlik ve birlik içinde yaşadığını görmekteyiz. Vatanını seven kanunlara uyan güzel insanlarsınız. Çalışkan ve üretken Rumelileri yürekten kutluyorum.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı