Esenler Rizeliler Yas Tuttu, Aşure Dağıttı

Esenler Rizeliler Yas Tuttu, Aşure Dağıttı

Esenler Rizeliler Derneğinin mutfağında pişirilen aşure Cumhuriyet meydanında yoğun katılımla vatandaşlara dağıtıldı.

Esenler Rizeliler Yas Tuttu, Aşure Dağıttı
Esenler Rizeliler Derneğinin mutfağında pişirilen aşure Cumhuriyet meydanında yoğun katılımla vatandaşlara dağıtıldı.
 
Esenler Rizeliler Derneğinin aşure dağıtım programına:  Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci, CHP Meclis üyelerinden Mustafa Usta, Yüksel Kılıç, ESDEF Başkanı Mustafa Kaplan, Kızılay Şube Başkanı Lütfi Kahveci, Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Soner Karabulut, STK Başkanları, Esenler Medipol Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Süleyman Erdem, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Tevfik Kahveci Esenler’liler yoğun katılım göstererek madem ayının yasını tuttular.

 
Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci, yaptığı konuşmasında “Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. İçinde bulunduğumuz bu ayda, Hz. Âdem’in (a.s) tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yunus’un (a.s) balığın karnından kurtulması, Hz. Nuh’un (a.s) ve gemidekilerin tufandan kurtulması, Hz. Eyyüb’ün (a.s) yaralarının şifa bulması, Hz. İbrahim’in (a.s) atıldığı ateşin gül bahçesine dönüşmesi gibi pek çok önemli ve mucizevi olay vuku bulmuştur. Peygamber efendimizde Muharrem ayını Allahı’ın ayı olarak tanımlıyor, bu aya mahsus bir olay daha var ki her aklımıza gelişte bizleri gönülden yaralamakta derin üzüntülere sokmaktadır. Peygamber efendimizin torunu ve Ehl-i Beyt’i bu ayda Kerbela’da uzun süren işkenceler neticesinde Fırat’ın kenarında bir yudum suya hasret şehit edilmiştir. Buda Muharrem ayına ayrı bir önem ve Kutsiyet vermiştir. Bu olaylardan ders alınmasını ve insanların en Kutsal Hakkı olan yaşama hakkına saygı duyulmasını istedi.
Muharrem ayını aşure günü olarak biliriz ve hem İslam tarihi açısından hem de kültürümüz bakımından adeta paylaşmanın ve kardeşliğin sembolü olmuş bu önemli günü büyük bir coşku, heyecan ve muhabbetle karşılıyoruz diyerek katılımcılara teşekkür etti.
 
BOLLUK VE BEREKETİN SİMGESİ: AŞURE
Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı (ESDEF) Mustafa Kaplan da, yaptığı konuşmada bu organizasyonlarla paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan aşure ve kültürümüzde artık sembol haline gelmiş diğer unsurların bu derin, mecazî anlamları; toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır” dedi.
Kaplan, aynı zamanda ESDEF üyesi olan Esenler Rizeliler Derneği’nin her organizasyonda olduğu gibi bugünde başarı ile aşure gününü gerçekleştirdiğini söyleyerek Başkan ve Yönetim kurulunu kutladı.


USTA AŞURE DAĞITTI, KILIÇ RESİM ÇEKTİRDİ...




 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli